Szerző: Ady Krisztián

2005. június 27. 11:45

Saját internetes boltot nyithatunk az eBay segítségével

[C|Net] A legnagyobb online aukciós kereskedelmi rendszer, az eBay új területekre merészkedik: a vállalat múlt hét csütörtökön bejelentette, hogy minden felhasználója számára lehetővé teszi azt, hogy saját e-kereskedelmi üzletet, online boltot hozzon létre, mely teljesen független az eBay aukciós portáljaitól.

[C|Net] A legnagyobb online aukciós kereskedelmi rendszer, az eBay új területekre merészkedik: a vállalat múlt hét csütörtökön bejelentette, hogy minden felhasználója számára lehetővé teszi azt, hogy saját e-kereskedelmi üzletet, online boltot hozzon létre, mely teljesen független az eBay aukciós portáljaitól.

Saját e-bolt

Az új szolgáltatás keretein belül olyan online boltot hozhatunk létre, mely nem az eBay brand alá tartozik és teljesen függetlenül működik az eBay kereskedelmi felületétől. Az új szolgáltatás lehetővé teszi azt, hogy az eBay nagy öregjeinek számító kereskedők, felhasználók "több mint egy csatornán" keresztül kereshessenek vásárlókat -- mondta Bill Cobb, az Észak-Amerikai eBay elnöke.

Az új szolgáltatás előnyeit könnyedén kihasználhatják a kisebb cégek, sőt, akár magánszemélyek is, hiszen az elmút időszakban -- elsősorban a Yahoo! és a Google jóvoltából -- megjelent költséghatékony reklámozási formákkal viszonylag nagy számú internetezőt lehet elérni, a webes üzletekbe becsalogatni. Ennek köszönhetően számos eBay felhasználó úgy döntött, hogy saját online üzletet nyit az eBay felületének használata mellett vagy helyett.

Többszálú értékesítés

"Nem kérdéses, hogy az eBay viszonteladói más értékesítési csatornákat is keresnek" -- mondta Scott Kessler, a Standard & Poor elemzője. "Biztosra próbálnak menni abban a tekintetben, hogy a vásárlók nem hagyják ott őket akkor, amikor más platformot választanak". Más elemzők szerint az új szolgáltatás bevezetése nem okozza majd az eBay forgalmának csökkenését, éppen a "többszálú", minél több vásárló megszerzését célzó kereskedési módszerek miatt.

A ProStores néven megjelenő új szolgáltatás saját internetcímet, teljesen személyre szabott felületet, az eBay-től teljesen független e-boltot biztosít a felhasználóknak. A szolgáltatás egyszerű hirdetésrendelést is nyújt a Google és más hasonló oldalak hirdetési felületeihez.

Sikeres az eBay

Bár egyes elemzések lassuló növekedést mutatnak, az eBay az első negyedév során 1,03 milliárd dollár bevételt ért el, mely 36 százalékos növekedést jelent. A nettó nyereség 256,3 millió dollárra, részvényenként 19 centre rúgott. Az immeteriális javak amortizációját leszámítva a nyereség 275,5 millió dollár, részvényenként 20 cent volt.

A Wall Street elemzői ilyen alapon 18 centes eredményt vártak, vagyis az eBay kellemes meglepetést okozott. Rajiv Dutta pénzügyi igazgató elmondása szerint az eBay "nagyon erős" első negyedévet zárt és teljesítménye a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról