Szerző: Ady Krisztián

2005. június 27. 15:39

Az első Internet Explorer 7 kémfotók

[Neowin.net] Megjelentek az első kémfotók a Microsoft Internet Explorer 7 böngészőjéről, mely még jóval a Longhorn előtt, idén év végéig elérhető lesz majd. Az továbbfejlesztett böngésző képességeiről már eddig is sokat megtudhattunk, arról azonban keveset, hogy vajon a belső mellett a külső is változni fog-e.

[Neowin.net] Megjelentek az első "kémfotók" a Microsoft Internet Explorer 7 böngészőjéről, mely még jóval a Longhorn előtt, idén év végéig elérhető lesz majd. Az továbbfejlesztett böngésző képességeiről már eddig is sokat megtudhattunk, arról azonban keveset, hogy vajon a belső mellett a külső is változni fog-e.

A Bink.nu által megjelentetett, valószínűleg kamerás mobillal készült képek egy Longhornon futó Internet Explorer 7-et örökítettek meg, melyet a Gnomedex rendezvényen mutattak be. A képek rávilágítanak az Internet Explorer 7 Safarihoz rendkívüli méretékben hasonlító RSS-olvasási képességére, valamint az úgynevezett "tabbed browsing" azaz lapozófüles megjelenési módra, mely már minden alternatív böngészőben megtalálható, kivéve az Internet Explorert. Tény, hogy utóbbit egy ingyenesen letölthető toolbarral szintén fel lehet vértezni ezzel a képességgel.

A képek tanulsága szerint a böngésző kereső mezője átkerült a jobb felső sarokba, hasonlóan a Safari/Firefox böngészőkhöz. Az RSS gomb valószínűleg csak azokon az oldalakon jelenik meg, melyek rendelkeznek RSS kiemenettel.

Az Internet Explorer 7 első bétaverziója várhatóan nyáron lesz elérhető, a Windows Longhorn bétájával egyidőben. Az új változat a redmondi óriás szerint sokkal nagyobb biztonságot nyújt majd böngészés közben, mint a jelenlegi Internet Explorer kiadás. A hírolvasó programok fejlesztői ugyanakkor elégedetlenségüknek adtak hangot: a beépített RSS-olvasó modul egy újabb területet hódít el a programozók elől.

Az adathalászat (phising) ellen is felvértezet új böngésző a jelenlegi információk szerint csak Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken lesz futtatható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról