Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 20. 11:42

Ötödével növelte bevételét az ICON Rt.

Az ICON Rt. 2004-ben 4,152 milliárd forint bevételt könyvelhetett el, amivel teljesítette terveit. Ez különösen azért fontos, mert a tervek nem voltak éppen bátortalanok. Húsz százalékos bevételnövekedést tűztünk magunk elé -- mondta az eredmények kapcsán Keleti Arthur, a KFKI Csoporthoz tartozó ICON Számítástechnikai Rt. üzletág igazgatója. A húzóágazat az informatikai biztonság volt, ez a terület közel 50 százalékkal növekedett. Emellett jelentős bevételeket hozott a hálózat- és szervermenedzsment tevékenység, az elkövetkező néhány évben sokat vár ettől a területtől az ICON.

Az ICON Rt. 2004-ben 4,152 milliárd forint bevételt könyvelhetett el, amivel teljesítette terveit. "Ez különösen azért fontos, mert a tervek nem voltak éppen bátortalanok. Húsz százalékos bevételnövekedést tűztünk magunk elé" -- mondta az eredmények kapcsán Keleti Arthur, a KFKI Csoporthoz tartozó ICON Számítástechnikai Rt. üzletág igazgatója. A húzóágazat az informatikai biztonság volt, ez a terület közel 50 százalékkal növekedett. Emellett jelentős bevételeket hozott a hálózat- és szervermenedzsment tevékenység, az elkövetkező néhány évben sokat vár ettől a területtől az ICON.

A cég bevételeiben továbbra is meghatározóak az államigazgatási szektor megbízásai, melyeknek részaránya nem csökkent: a szűkülő piac ellenére az innen származó bevételek növekedni tudtak. Az ICON-hoz idén több kulcsfontosságú, 100 millió forintot meghaladó értékű megbízás érkezett, ami azt jelzi, hogy magas állami szinteken az informatikai biztonság egyre fontosabb szerepet kap.

A cég igyekszik ragaszkodni ahhoz, hogy egyetlen gyártó felé sem kötelezi el magát. Ez sok ügyfél szemében nagyon erős bizalmi szempont, hiszen így biztos, hogy a neki legmegfelelőbb eszközt kapja -- véli Keleti. "Erős a nyomás a gyáraktól a kizárólagosságra, de nekünk megéri fenntartani a gyártósemlegességet, és ez így lesz a jövőben is annak ellenére, hogy így a szakemberek folyamatos képzésére is többet kell költenünk."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról