Szerző: Ady Krisztián

2005. június 16. 13:46

Akár egyetlen napra is előfizethető a Pannon Navigátor mobilos helymeghatározó szolgáltatás

Útjára indította a Pannon GSM is saját Pannon Navigátor szolgáltatását, mely a tavaly ősszel itthon is bemutatkozott WayFinder Mobile Navigator speciális változata. A Pannon GSM új mobilszolgáltatásának különlegessége, hogy rövidebb időszakokra, akár egy napos vagy egy hetes időszakra is lehet térképlicencet vásárolni.

[HWSW] Útjára indította a Pannon GSM is saját Pannon Navigátor szolgáltatását, mely a tavaly ősszel itthon is bemutatkozott WayFinder Mobile Navigator speciális változata. A Pannon GSM új mobilszolgáltatásának különlegessége, hogy rövidebb időszakokra, akár egy napos vagy egy hetes időszakra is lehet térképlicencet vásárolni.

Üdüléshez ideális

A Pannon Navigátor jelenleg Symbian operációs rendszert futtató okostelefonokon használható egy Bluetooth vezeték nélküli felületen keresztül kapcsolódó GPS modul segítségével. A szoftver útitárs lehet mindazoknak, akik sokat utaznak akár munkájuk miatt, akár mert szabadidejükben szeretnek világot látni autóval és gyalogosan egyaránt.

A mától elérhető mobil navigációs rendszer, a Pannon Navigátor egy mobilon használható útvonaltervező és navigációs program, amely a tájékozódásban, utak, helyszínek, hasznos objektumok (pl. benzinkút) megtalálásban nyújt folyamatos segítséget. A térképes útvonal- és aktuális pozíció megjelenítés mellett nyilakkal, magyar nyelvű felirattal, valamint hangjelzéssel irányítja a vezetőt letérésnél, kanyarodásnál, irányváltásnál.

Előre is megtervezhető, letölthető

A Pannon Navigátor adatbázisában jelenleg 18 európai ország és persze Magyarország utcaszintű térképe érhető el. A rendszer előnye, hogy nem kell külön navigációs rendszert beépíteni az autóba, illetve a gyalogos közlekedéshez is ugyanúgy kényelmesen használható. Az opcionális Pannon Navigátor csomag tartalmazza a GPS eszközt illetve a szoftvert is. A szoftverlicenchez annak érvényességi idejére egy online útvonaltervező szolgáltatás is kapcsolódik: az interneten keresztül, kényelmesen megtervezett útvonal pedig könnyen letölthető a mobiltelefonra.

A térképhozzáférés a szoftvert elindítva rendelhető meg 1 napra, 1 hétre vagy 1 hónapra; csak Magyarországra vagy az összes elérhető országra együttesen aszerint, hogy milyen igényeünk adódott: éppen csak eltévedtünk, nyaralni megyünk vagy a mindennapi munkánkhoz van rá feltétlenül szükségünk. A Pannon Navigátor használati feltétele a GPRS/EDGE-lefedettség, melyen az útvonaltervezéshez és navigációhoz szükséges térképrészletek töltődnek le.

A Pannon Navigátor szolgáltatásról a Pannon GSM honlapján olvashatunk bővebb információkat. A szolgáltatás jelenleg a Nokia 3230, 3650, 3660, 6260, 6600, 6630, 6680, 6681, 7610, N-Gage, 9300 és 9500 Communicator, illetve a Sony Ericsson P800, P900, P910i mobiltelefonokkal vehető igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról