Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Már videokonferenciát is rendezhetünk a Skype segítségével

Ady Krisztián, 2005. június 16. 10:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egy újabb, ingyenesen letölthető plugin segítségével már többszereplős videokonferenciát is rendezhetünk a Skype internettelefon szoftverrel. A vSkype letölthető bétaváltozata -- ha bírja sávszélességünk -- akár kétszáz szereplős videohívások létrehozását is támogatja.

[HWSW] Egy újabb, ingyenesen letölthető plugin segítségével már többszereplős videokonferenciát is rendezhetünk a Skype internettelefon szoftverrel. A vSkype letölthető bétaváltozata -- ha bírja sávszélességünk -- akár kétszáz szereplős videohívások létrehozását is támogatja.

A Skype internettelefon szoftver külső pluginek segítségével okosabbá, funkciógazdagabbá tehető. A vSkype mellett már más videotelefon modulok is elérhetők a szoftverhez, azok azonban csak kétszereplős videohívásokat kínálnak a felhasználóknak. A beépülő modulok támogatása teszi lehetővé azt is, hogy egyes készülékgyártók Skype-t támogató USB-s telefonokat, az internetes telefóniát vezetékes vonallal kombináló dobozokat is tervezhessenek az alkalmazáshoz.

Rohamosan terjed

A Skype szolgáltatásának jelenleg 42 millió regisztrált felhasználója van, mely ügyfélbázis körülbelül napi 150 ezerrel növekszik. A prémium, fizetős szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók száma is rohamosan növekszik, kevesebb mint egy év alatt már több mint 1,5 millióan veszik igénybe a Skype szolgáltatásait.