Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 8. 12:04

A Google a legértékesebb médiavállalat

[News.com] A Google lett a világ legértékesebb médiavállalata: a részvényárfolyam gyors növekedése miatt a cég piaci értéke már több mint 80 milliárd dollár, ami nagyobb a Time Warnerénél is. A Google-papírok 293,12 dolláron zárták a keddi kereskedést, de elemzők szerint az árfolyam hamarosan elérheti a 350 dollárt is. A népszerű keresőt üzemeltető vállalat alig 10 hónapja tőzsdei cég , a bevezetéskor az árfolyam 85 dollár volt.

[News.com] A Google lett a világ legértékesebb médiavállalata: a részvényárfolyam gyors növekedése miatt a cég piaci értéke már több mint 80 milliárd dollár, ami nagyobb a Time Warnerénél is. A Google-papírok 293,12 dolláron zárták a keddi kereskedést, de elemzők szerint az árfolyam hamarosan elérheti a 350 dollárt is. A népszerű keresőt üzemeltető vállalat alig 10 hónapja tőzsdei cég, a bevezetéskor az árfolyam 85 dollár volt.

Öt évvel ezelőtt az AOL még 106 milliárd dollárt fizetett a Time Warnerért, ekkor jött létre az AOL Time Warner, amely a nevét később Time Warnerre rövidítette. A médiamamut részvényeinek árfolyama azonban a dotkom lufi kipukkanása óta folyamatosan esik, így a cég piaci értéke jelenleg 78,1 milliárd dollár. A Viacom és a Walt Disney 54, illetve 55 milliárd dollárt érnek, a Google legnagyobb internetes vetélytársa, a Yahoo pedig 27 milliárd dollárral ér kevesebbet mint a Google.

Sokak szerint a Google rettentően túlértékelt, a vállalat a legutóbbi évben összesen 3,2 milliárd dollár forgalmat bonyolított, szemben a Time Warner 42 milliárdjával. A részvények árfolyama ötvenszeresen meghaladja a részvényenkénti nyereséget, a Time Warner esetében az arány "csak" huszonkétszeres, a Disneynél huszonegyszeres. Ennek ellenére a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők egyike sem tanácsolja a Google-papírok eladását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.