Szerző: Ady Krisztián

2005. június 6. 12:50

Júniusban talál gazdára a 90 milliomodik PlayStation 2 konzol

[News.com] A Sony Computer Entertainment Inc. bejelentette, hogy várhatóan ebben a hónapban talál gazdára a 90 milliomodik PlayStation 2 játékkonzol. A PlayStation 2 elsőként 2000 március negyedikén volt megvásárolható a japán üzletekben.

[News.com] A Sony Computer Entertainment Inc. bejelentette, hogy várhatóan ebben a hónapban talál gazdára a 90 milliomodik PlayStation 2 játékkonzol. A PlayStation 2 elsőként 2000 március negyedikén volt megvásárolható a japán üzletekben.

Európában is hódít

A konzolból Észak-Amerikában eddig 36,48 milliót, Európában 32,48 milliót, az ázsiai térségben, így köztük Japánban is 21,04 millió darabot értékesítettek. A PlayStation 2 játékgép jóval gyorsabban fogyott mint elődje, ezzel a géptípussal 27 hónappal korábban érte el a vállalat a 90 milliós darabszámot, mint az eredeti PlayStation játékgéppel. Ez elsősorban az európai piac jelentős bővülésének köszönhető. Ugyanakkor az eredeti PlayStation konzolból még mindig több található meg a háztartásokban, több mint 100 millió felett jár már a példányszám.

A PlayStation 2 konzolhoz több mint 5 ezer játék érhető el világszerte, melyekből összesen eddig több mint 800 millió darabot adtak el. Ebből a 800 millió darabból 252 millió játékot értékesítettek a tavalyi év során. A Microsoft rivális, 2001 karácsonyára megjelent Xbox konzoljából 2005. január végén 22 millió darabot találhattunk meg a háztartásokban, kicsivel többet, mint a korábban várt 20 millió darab.

Jön a PlayStation 3

A PlayStation konzolok következő, harmadik generációja a Sony tervei szerint 2006 tavaszán kerül majd piacra. A Sony hasonlóan nagy ugrásra készül, mint amelyet a PlayStation 2 esetében vágrehajtott: az új konzol Blu-Ray médián fogadja majd a játékokat, gyors processzorral és NVIDIA grafikus gyorsítóval rendelkezik majd. A Sony Los Angelesben mutatta be azt a gépét, amelytől az elkövetkező 5-6 évben az otthonok leigázását reméli.

A pletykák szerint az új konzol kétféle verzióban lesz kapható: az egyik egy teljes értékű multimédia center lesz videorögzítési képességekkel, a másik pedig egy jóval olcsóbb játékgép.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról