:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 6. 11:44

A Red Hat leveszi a kezét a Fedora Linuxról

[News.com] Nem kell az ingyenes Fedora Linux a Red Hatnek, a vállalat pénteken közölte, hogy átadja a fejlesztést egy önálló szervezetnek, a Fedora Foundationnek. A Red Hat célja minden bizonnyal az, hogy csökkentse saját befolyását és nagyobb fejlesztői közösséget állítson a Fedora mögé. Az ingyenes Fedora most lényegében a vállalati felhasználásra szánt fizetős Red Hat Enterprise Linux gyakorlópályája, a Red Hat a Fedorában jelenteti meg először és próbálja ki azokat a komponenseket, amelyeket később a vállalati Linuxába is beépít.

[News.com] Nem kell az ingyenes Fedora Linux a Red Hatnek, a vállalat pénteken közölte, hogy átadja a fejlesztést egy önálló szervezetnek, a Fedora Foundationnek. A Red Hat célja minden bizonnyal az, hogy csökkentse saját befolyását és nagyobb fejlesztői közösséget állítson a Fedora mögé. Az ingyenes Fedora most lényegében a vállalati felhasználásra szánt fizetős Red Hat Enterprise Linux "gyakorlópályája", a Red Hat a Fedorában jelenteti meg először és próbálja ki azokat a komponenseket, amelyeket később a vállalati Linuxába is beépít.

A Fedora népszerűsége nem csak a Red Hat Enterprise Linux fejlesztése szempontjából fontos a vállalatnak, hanem azért is, hogy a cég aktív részese lehessen a nyílt forrású közösség munkájának. A Red Hat természetesen a Fedora önállóvá válása után is jelentős erőforrásokat fordít majd az ingyenes operációs rendszer fejlesztésére, azonban a sikerhez elengedhetetlenül szükséges lesz a közösség hozzájárulása.

A Fedora legújabb változata, a Core 4 a mai napon jelenik meg és olyan újdonságokat tartalmaz, mint a Xen virtualizációs szoftver, valamint a GCC fordító 4-es verziója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.