:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 25. 15:54

Linuxos internetböngésző tenyérgépet kínál mobiljaihoz a Nokia

Eddig járatlan utat célzott meg legújabb termékével a Nokia: a New Yorkban, a LinuxWorld eseményen bemutatott Nokia 770 Internet Tablet készülékben nem található mobiltelefon. A zsebben elférő, levelezést, internetböngészést nyújtó linuxos készülék kiváló kiegészítője lehet egy Bluetooth kapcsolatot támogató Nokia telefonnak, így akár azt is mondhatjuk, hogy egy speciális tenyérgépet dob piacra hamarosan a vállalat.

[HWSW] Eddig járatlan utat célzott meg legújabb termékével a Nokia: a New Yorkban, a LinuxWorld eseményen bemutatott Nokia 770 Internet Tablet készülékben nem található mobiltelefon. A zsebben elférő, levelezést, internetböngészést nyújtó linuxos készülék kiváló kiegészítője lehet egy Bluetooth kapcsolatot támogató Nokia telefonnak, így akár azt is mondhatjuk, hogy egy speciális tenyérgépet dob piacra hamarosan a vállalat.

Hotspotra kihegyezve

A Nokia 770 Internet Tablet nagy felbontású, 800 x 480 pixeles kijelzője komplexebb weboldalak megjelenítésére is képes. A webes tartalmak a 800 pixel széles képernyőn átméretezés nélkül, oldalra görgetés nélkül is maradéktalanul olvashatók. A vezeték nélküli kapcsolatokon keresztül, WLAN vagy Bluetooth technológiával beszerzett adatokat érintőképernyőn keresztül dolgozhatjuk fel a készülék segítségével.

A Nokia különleges készüléke a Linux-alapú Nokia Internet Tablet 2005 szoftvert futtatja, mely számos nyílt forráskódú technológiát tartalmaz. A maemo fejlesztői környezeten keresztül bővíthető platform segítségével független szervezetek is alkalmazásokat fejleszthetnek a Nokia "Internet Tablet" kategóriában található termékei számára.

Internetes alkalmazások

"Rendszeres frissítéseket nyújtunk majd a szoftverhez. A következő frissítés a következő év első félévében várható, mely azonnali üzenetküldő és VoIP (hang a hálón) szolgáltatásokat biztosít majd" -- mondta Janne Jormalainen, a Nokia multimédiás termékekért felelős alelnöke.

A Nokia 770 Internet Tablet kézi számítógép kiemelt alkalmazásai között találhatunk internetes rádióhallgatást biztosító, RSS hírolvasó, képnézegető és médialejátszó szoftvereket is, melyek egyelőre pontosabban meg nem határozott formátumokat támogatnak majd. A Nokia 770 készülék a harradik negyedévtől lesz kapható Amerika és Európa egyes országaiban, egyelőre ismeretlen áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.