Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 26. 16:07

Egy magyar fejlesztésnek hála az iPod már szinte bármilyen autóba beszerelhető

A magyar tulajdonú Dension megálmodta, kifejlesztette, és gyártja azt a nemzetközi érdeklődést is kiváltó rendszert, az ice>Link Plust , melynek segítségével az Apple iPod szinte valamennyi autóba beszerelhető. Az ice>Link Plus virtuális CD-tárrá alakítja az iPodot.

A magyar tulajdonú Dension megálmodta, kifejlesztette, és gyártja azt a nemzetközi érdeklődést is kiváltó rendszert, az ice>Link Plust, melynek segítségével az Apple iPod szinte valamennyi autóba beszerelhető. Az ice>Link Plus virtuális CD-tárrá alakítja az iPodot.

Az ice>Link Plus rendszer segítségével, amely a kapcsolatot biztosító kábelből és vezérlő szoftverből áll, lehetővé válik az Apple iPod és a gépkocsi eredeti hangrendszere közötti kapcsolat. Az ice>Link Plus nem csak hang-, hanem adatkapcsolat is a lejátszó és az autó hi-fi rendszere között, így közvetlenül a műszerfalról olvashatjuk le az előadó nevét, a zeneszám címét, időtartamát. Az autórádió az ice>Link Plus rendszer segítségével közvetlenül irányítja az Apple iPod funkcióit.

A gyártók nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. Az autóba szerelhető dokkoló segítségével az iPod egy telefonkihangosítóhoz hasonlóan a középkonzol magasságába került. A dokkoló nem csak rögzíti, hanem tölti is a lejátszót. Mivel az ice>Link Plus segítségével az iPod a rádióról, esetleg a kormányról is vezérelhető, ezért semmilyen eddig szokatlan kézmozdulatra, keresgélésre, forgolódásra. A tervezők különös hangsúlyt fektettek arra is, hogy a lehető legszélesebb körben használhatóvá tegyék rendszerüket, ezért néhány kivételtől eltekintve szinte bármilyen típusú autóba beszerelhető az ice>Link Plus.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról