Szerző: Ady Krisztián

2005. május 23. 13:08

LightScribe feliratozást is támogat a legújabb Nero 6 frissítés

A Nero AG az elmúlt héten tette elérhetővé legújabb, 6.6.0.13 frissítő csomagját a közkedvelt, mondhatni egyeduralkodó CD- és DVD-író szoftveréhez, a Nero 6 Reloaded -hez. A legújabb frissítés segítségével a Nero szoftver már támogatja a LightScribe feliratozó technológiával felvértezett DVD-írókat, illetve a kétrétegű DVD-R lemezeket is.

[HWSW] A Nero AG az elmúlt héten tette elérhetővé legújabb, 6.6.0.13 frissítő csomagját a közkedvelt, mondhatni egyeduralkodó CD- és DVD-író szoftveréhez, a Nero 6 Reloaded-hez. A legújabb frissítés segítségével a Nero szoftver már támogatja a LightScribe feliratozó technológiával felvértezett DVD-írókat, illetve a kétrétegű DVD-R lemezeket is.

LightScribe

A HP által kifejlesztett LightScribe technológia lehetővé teszi, hogy a különleges felülettel ellátott CD- és DVD-lemezek feliratozható oldalán a lemez megfordítását követően, vagy egy második lézer segítségével monokróm, illetve szürkeárnyalatos képeket, logókat és feliratokat hozzunk létre.

Korábban a Yamaha próbálkozott hasonló technológiával, mely a lemez írható felületére volt képes -- a kapacitás kárára -- céglogókat, feliratokat "gravírozni" az adatokat rögzítő lézer segítségével. Ez a technológia azonban a Yamaha CD-íróival együtt az enyészeté lett. A HP feliratozó technológiája a lemez üres, nyomtatható oldalát használja.


Erre képes a LightScribe

Egy kép kiváló minőségű lenyomata körülbelül 20-40 perc alatt hozható létre a 12 cm-es lemez felületén, de a HP ezt az időt a felére szeretné csökkenteni. Kisebb feliratok, szövegek létrehozása természetesen jóval kevesebb időt, csupán perceket vesz igénybe.

a címlapról