:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 18. 12:54

Forradalom helyett mini Game Boy-t mutatott be a Nintendo

[News.com] A Los Angeles-i E3 rendezvényen mutatta be új játékgépét a Nintendo is -- nem, nem a pletykákból ismert következő generációs Revolutiont, hanem egy újabb hordozható Game Boy játékgépet. Az igazi meglepetést okozó Game Boy Micro egy nagyon kisméretű, hordozható játékkonzol, mely a Game Box Advance SP-re írt játékokat is képes futtatni. Az ősszel megjelenő, mindössze négy hüvelyk széles és két hüvelyk magas konzol alig pár grammot nyom, színes kijelzője pedig 2 hüvelyk képátlójú lesz.

[News.com] A Los Angeles-i E3 rendezvényen mutatta be új játékgépét a Nintendo is -- nem, nem a pletykákból ismert következő generációs Revolutiont, hanem egy újabb hordozható Game Boy játékgépet. Az igazi meglepetést okozó Game Boy Micro egy nagyon kisméretű, hordozható játék'konzol', mely a Game Box Advance SP-re írt játékokat is képes futtatni. Az ősszel megjelenő, mindössze négy hüvelyk széles és két hüvelyk magas konzol alig pár grammot nyom, színes kijelzője pedig 2 hüvelyk képátlójú lesz.

"Mindegy milyen szoros a farmerod, a Game Boy Micro elfér a zsebedben" -- utalt Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai alelnöke a Sony PlayStation Portable hatalmas méreteire. "Mi alkottuk meg a hordozható játékpiacot és nem mozdulunk belőle" -- jelezte a vállalat eltökéltségét.

Forradalom

A hardcore játékosok azonban a Nintendo következő generációs konzolját, a "Revolution" kódnéven fejlesztett konzol bejelentését várták a Los Angeles-i rendezvényen. Ehelyett csupán pár ízelítő képpel és néhány információmorzsával kellett beérniük, az új játékgép -- mely igen jelentős ellenfeleket kap a PlayStation 3 és az Xbox 360 személyében -- pontos specifikációi továbbra is a homályba vesznek.


A legkisebb Nintendo

A megjelentetett képek szerint a Revolution kisebb lesz a riválisok konzoljánál, alig lesz nagyobb, mint néhány DVD-tok egymáson. A beépített vezeték nélküli adapterrel, Secure Digital memóriakártya foglalattal, 512 megabájtnyi memóriával és egyelőre ismeretlen, IBM által fejlesztett processzorral, ATI grafikus gyorsítóval piacra kerülő konzolhoz ingyenes internetes szolgáltatásokat is nyújt majd a Nintendo.

Valamikor 2006-ban

A vállalat vezetői szerint az újabb generációs konzol 2006-ban, jelenik meg, az évszámnál pontosabb meghatározás azonban sajnos nem ismert. Ahogyan az ár sem, de a Nintendónak egy agresszívan árazott Xbox 360-nal és egy valószínűleg hasonlóan, versenyképesen árazott PlayStation 3-mal kell majd szembenéznie megjelenésekor. Az új konzol igen kritikus a Nintedo számára, a vállalat ugyanis az elmúlt években folyamatosan problémákkal küszködött, veszített részesedéséből, képtelen volt felvenni a harcot riválisaival.


Ilyen lesz a Revolution

A Jupiter Research legfrissebb felmérése szerint az Egyesült Államokban a Sony vezette 2004 végén a játékkonzolok piacát 43 százalékkal, második a Microsoft volt 19 százalékos részesedéssel, a Nintendo pedig a harmadik helyre szorult a GameCube-bal, 14 százalékos eredménnyel. Bár a hordozható konzolok piacát továbbra is a Nintendo Game Boy dominálja, a Sony PlayStation Portable konzolja már komoly fenyegetést jelent ezen a téren is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.