:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 12. 15:22

Hatalmas teljesítményű a Creative új audioprocesszora

A Creative az E3 vásáron mutatja be hatalmas teljesítményű X-Fi audioprocesszorát és az általa készített Xtreme Fidelity audioszabványt. Az X-Fi audioprocesszor és az Xtreme Fidelity kombinációja a Creative reményei szerint drámai javulást eredményezhet az MP3-rögzítés és -lejátszás, a PC-s játékok, valamint a filmek hangzása terén.

[HWSW] A Creative az E3 vásáron mutatja be hatalmas teljesítményű X-Fi audioprocesszorát és az általa készített Xtreme Fidelity "audioszabványt". Az X-Fi audioprocesszor és az Xtreme Fidelity kombinációja a Creative reményei szerint drámai javulást eredményezhet az MP3-rögzítés és -lejátszás, a PC-s játékok, valamint a filmek hangzása terén.

X-Fi, azaz Xtreme Fidelity

Az Xtreme Fidelity új "szabványt" állít fel a 24 bites felbontással és a minimum 110 dB-es jel-zaj viszonnyal, melyeket a Creative saját CMSS-3D fejhallgatók támogatásával ötvöz. Az X-Fi audioprocesszor több mint 51 millió tranzisztort tartalmaz és teljesítménye több mint 10 ezer MIPS (millió utasítás másodpercenként). Az X-Fi audioprocesszor több, modulárisan használható motort tartalmaz és képes minden alkalmazáshoz akár teljesen megváltoztatni az audioadatok kezelésének módját.

A processzor olyan üzemmódokat biztosít, amelyeket külön-külön MP3 formátumú zenére, játékokra, filmekre, audio szerkesztésre optimalizáltak. Az X-Fi többek között 24 bites felbontásúvá alakítja át valós időben a CD-lemezek 16 bites anyagait is.

Játékok

A játékok fejlesztői és a játékosok is azt szeretnék, ha a játékok a lehető legnagyobb sebességgel futnának, ez sok esetben azt jelenti, hogy feláldozzák a hangminőséget a képminőség oltárán. Az X-Fi audioprocesszor erejével azonban a játékosok az eddigieknél gyorsabb megjelenítést kaphatnak játék közben, minden audioeffekt bekapcsolása mellett is.

Az X-Fi audioprocesszor a zeneszerkesztők igényeit is tökéletesen kiszolgálhatja, konverterei tiszta hangminőségét biztosítanak. A processzor támogatja az ASIO felvételt is, akár 1 ms-os késéssel és emellett nulla processzorterheléssel.

A Creative az X-Fi audioprocesszort az E3 rendezvényen mutatja be Los Angelesben, május 18 és 20 között, ahol bepillantást enged az új alkalmazásokba is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.