:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 11. 12:39

Erős negyedévet zárt és magabiztos kilátásokat fogalmazott meg a Cisco

A Cisco Systems a vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be és megerősítette az erős keresletre vonatkozó előrejelzését. Az április 30-án zárukt harmadik negyedévben a megrendelések értéke felülmúlta a leszállított termékekét, ami főképp azért meglepő, mert ez az időszak a Cisco számára hagyományosan gyenge. A vállalattal közel két éve nem fordult elő, hogy a beérkező megrendelések felülmúlták a teljesítetteket.

[HWSW] A Cisco Systems a vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be és megerősítette az erős keresletre vonatkozó előrejelzését. Az április 30-án zárukt harmadik negyedévben a megrendelések értéke felülmúlta a leszállított termékekét, ami főképp azért meglepő, mert ez az időszak a Cisco számára hagyományosan gyenge. A vállalattal közel két éve nem fordult elő, hogy a beérkező megrendelések felülmúlták a teljesítetteket.

A negyedévet a Cisco 6,19 milliárd dolláros bevétellel zárta, ez 10 százalékos növekedésnek felel meg. A nettó profit 16 százalékkal 1,41 milliárd dollárra, azaz részvényenként 21 centre emelkedett. Az eredmények némileg felülmúlták az elemzői várakozásokat, a Wall Streeten dolgozó szakértők ugyanis 6,16 milliárd dollár forgalmat és egyszeri költségek nélkül részvényenkénti 22 centes nyereséget vártak. Ilyen alapon számítva a Cisco profitja részvényenként 23 centre rúgott.

A Cisco megerősítette, hogy a jelenleg is tartó negyedik pénzügyi negyedévre 12-13 százalékos növekedést vár. Dennis Powell pénzügyi igazgató elmondta, hogy a forgalom várhatóan 6,45 és 6,6 milliárd dollár között alakul majd. Elemzők 6,5 milliárd dolláros bevételre számítanak. A Cisco magabiztosságát jelzi, hogy a negyedév során 1100 új alkalmazottat vett fel, ezzel dolgozóinak létszáma meghaladta a 37 ezret, ami négy éve nem látott szint.

A Cisco eredményei azonban csak első látásra tűnnek erősnek, közelebbről vizsgálva már fel lehet fedezni gyengeségeket. Az amerikai vállalatoktól származó megrendelések csupán 5 százalékkal nőttek, a kormánytól származó megrendelések pedig 15 százalékkal csökkentek. A kitűnő eredmények a távközlési szolgáltatóknak köszönhetők, akik a tavalyinál 25 százalékkal többet rendeltek a Cisco termékeiből.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.