Szerző: Ady Krisztián

2005. május 6. 13:43

Kétezer végpont és gigantikus mennyiségű kábel a Művészetek Palotájában

A NextiraOne Magyarország 2004. januárjában nyerte el a Művészetek Palotája teljes informatikai és telekommunikációs hálózatának megvalósítására kiírt pályázatot, 2004 őszére, az épületegyüttes átadásának és teljes körű beüzemelésének időpontjára pedig már kiépített telefonhálózat és modern munkaállomások álltak rendelkezésre a Nemzeti Hangversenyteremnek, a Ludwig Múzeumnak és a Fesztivál Színháznak is otthont adó intézményben. A projekt összértéke 300 millió Ft volt.

[HWSW] A NextiraOne Magyarország 2004. januárjában nyerte el a Művészetek Palotája teljes informatikai és telekommunikációs hálózatának megvalósítására kiírt pályázatot, 2004 őszére, az épületegyüttes átadásának és teljes körű beüzemelésének időpontjára pedig már kiépített telefonhálózat és modern munkaállomások álltak rendelkezésre a Nemzeti Hangversenyteremnek, a Ludwig Múzeumnak és a Fesztivál Színháznak is otthont adó intézményben. A projekt összértéke 300 millió Ft volt.

A 4500 fő befogadására alkalmas intézmény-komplexum, a Művészetek Palotája az Európai Unió egyik legnagyobb volumenű és legkiemelkedőbb kulturális intézménye. "Fontos szempont volt, hogy értékálló beruházást valósítsunk meg, amely a későbbiekben bővíthető." - nyilatkozta Kiss Barnabás, a Művészetek Palotája Kft. főmérnöke.

140 ezer méter kábel

Az épület-együttes 64.000 négyzetméteres belső alapterületén egy korszerű informatikai hálózat került kiépítésre, melynek fizikai alapját egy közel 2000 végpontos Nexans LANmark6 strukturált kábelezési rendszer adja. Az épület, valamint a strukturált kábelezési rendszer méretét jól mutatja, hogy megközelítőleg 140 km strukturált kábel került beépítésre.

A komplexum telefóniájáról egy Alcatel 4400-as telefonalközpont gondoskodik, amely lehetővé teszi a későbbiekben akár egy call center kiépítését is. A hálózatot Cisco eszközökből építette fel a NextiraOne Magyarország, a megbízhatóságról az MGE szünetmentes tápegységei, a biztonságról pedig a CheckPoint valamint a TrendMicro és F-Secure tűzfalai és vírusvédelmi megoldásai gondoskodnak.

Az informatikai struktúra végberendezéseit rackbe szerelhető Fujitsu-Siemens szerverek, 300 modern munkaállomás és ezekhez kapcsolódó FiberCAT CX200-as központi adattároló rendszerek alkotják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról