:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 27. 15:52

Kiemelten támaszkodik hazai partnereire a HP

A HP Magyarország partnernapján tájékoztatást adott a széles körű partnerhálózatában rejlő lehetőségekről. Az egész európai régióban sikeres PartnerOne programhoz Magyarországról 75 minősített üzleti partner csatlakozik, akik a teljesítményorientált kompenzációs rendszerben tavaly több mint 200 millió forintnyi visszatérítést realizálhattak.

[HWSW] A HP Magyarország partnernapján tájékoztatást adott a széles körű partnerhálózatában rejlő lehetőségekről. Az egész európai régióban sikeres PartnerOne programhoz Magyarországról 75 minősített üzleti partner csatlakozik, akik a teljesítményorientált kompenzációs rendszerben tavaly több mint 200 millió forintnyi visszatérítést realizálhattak.

Együttműködés a partnerekkel

Gonda Gábor, a HP Magyarország indirekt értékesítési igazgatója két stratégiai irányt vázolt fel a partnerek számára: a kritikus tömeg fölötti eszközértékesítést, ahol a hangsúly az eszközök lehető leghatékonyabb ügyfélhez történő eljuttatásán van, illetve a magas szakértelmet igénylő, ügyféligényekre szabott megoldásokon alapuló értékesítést. Ennek megfelelően a HP tovább halad a logisztikai hatékonyságot célzó partneri programok és kezdeményezések megvalósításában, illetve továbbra is invesztál a partnerei technológiához kötődő kompetenciájának mélyítésében.

2004 folyamán 305 akkreditált mérnököt képeztek a HP tréningközpontjai és 2005-ben a vizsgázott mérnökök számát a HP tovább kívánja növelni, elsősorban új technológiákhoz kapcsolódó képzésekkel. A visszajelzések alapján egyértelműen látszik, hogy a képzésekre fordított befektetések megtérülnek, a HP rendszermérnöki képesítésekkel rendelkező partnerek magasabb színvonalú szolgáltatást képesek ügyfeleik számára nyújtani mind az értékesítést megelőző, mind az értékesítések utáni üzemeltetési időszakban.

Nem csatlakoztak
Magyarország uniós csatlakozását követően egyes várakozásokkal ellentétben nem léptek be a magyar piacra nemzetközi nagy rendszerintegrátor cégek, ami annak is köszönhető, hogy a hazai nagy informatikai viszonteladók stabil pozícióban vannak a honi piacon -- hangsúlyozta Gonda Gábor. A hazai cégek szoros kapcsolata az ügyfelekkel és a gyártókkal, valamint piacismeretük a legerősebb védelmet biztosítja számukra az új belépőkkel szemben.

A HP partnereinél a hardver-fókuszú értékesítést gyorsan felváltotta az ügyfélproblémákra választ adó teljes megoldást kínáló üzleti szemlélet, ez a tendencia mind a nagyvállalati mind a kis és középvállalati szegmensben megfigyelhető.

Célkeresztben a kis- és középvállalatok

Németh János Pál, a HP Magyarország kis- és közepes vállalatokért felelős értékesítési igazgatója előadásában elmondta: a magyarországi kis- és közepes vállalkozások informatikai költései évente mintegy 240 millió dollárt, azaz hozzávetőleg 46 milliárd forintot tesznek ki. A HP számára globálisan is az egyik kiemelt fejlesztési terület a KKV szegmens, ezzel összhangban került sor Magyarországon szervezeti változásokra, így most már külön erre a területre kijelölt szakemberek foglalkoznak a szegmens piacfejlesztésével mind kereskedelmi, mind marketing szempontból. A KKV szegmenst stratégiailag a viszonteladói partner hálózaton keresztül szolgálja ki a HP Magyarországon is.

z új megközelítést tükrözi, hogy a viszonteladó partnerek feladata is változik, erősödik az account manager szerepkör a KKV-szegmensben, ezáltal a HP szorosabban működik együtt viszonteladóival. A partnerek tevékenységében a meglévő ügyfelek megtartása és kiszolgálása mellett fokozatosan megjelenik a tudatos ügyfélszerző tevékenység is, amelyhez a HP kiemelt támogatást nyújt értékesítési programok segítségével.

A HP ajánlatai kidolgozásánál figyelembe veszi a KKV szegmens azon sajátosságát, hogy ezek a cégek jellemzően vagy nem rendelkeznek informatikai munkatársakkal, vagy ezeknek a munkatársaknak a tevékenysége a meglévő infrastruktúra üzemeltetésére korlátozódik. A vállalat törekvése így az, hogy olyan optimalizált megoldásokat dolgozzon ki a szegmens részére, amelyek egyszerre elégítik ki az igényeiket az infrastruktúra és az alkalmazások szintjén és az országos partner hálózat révén egyformán, helyben elérhetőek minden KKV részére.

A komplex megoldás csomagok összeállítására a HP együttműködik mind globális, mind magyarországi gyártókkal és megoldásfejlesztőkkel egyaránt. A HP Magyarország jelenleg dolgozik egy olyan együttműködés kialakításán, amely EU pályázatokban való részvételhez nyújt segítséget KKV-k részére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.