:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 27. 10:50

Felvásárlással erősít az otthoni VoIP-piacon a Cisco

A Cisco Systems 68 millió dollárért megvásárolja a magánkézben levú Sipura Technologyt, amely internetes telefonáláshoz fejleszt otthoni eszközöket. Az ügylet a vállalatok várakozásai szerint júliusban zárulhat le. A Cisco tervei szerint a Sipura technológiáit az otthoni és kisvállalati piacra szánt Linksys termékekbe építi be. A Linksys 2003 óta a Cisco tulajdona.

[HWSW] A Cisco Systems 68 millió dollárért megvásárolja a magánkézben levú Sipura Technologyt, amely internetes telefonáláshoz fejleszt otthoni eszközöket. Az ügylet a vállalatok várakozásai szerint júliusban zárulhat le. A Cisco tervei szerint a Sipura technológiáit az otthoni és kisvállalati piacra szánt Linksys termékekbe építi be. A Linksys 2003 óta a Cisco tulajdona.

Az elkövetkező évek során várhatóan robbanásszerűen növekedni fog az interneten keresztül, Voice over IP (VoIP) technológiával telefonálók száma mind a vállalatoknál, mind a háztartásokban. A Cisco már korábban is épített VoIP-képességeket egyes termékeibe, ezek jó részét a Sipurától licencelte. "A VoIP stratégiai szegmens a Cisco innovációja és növekedése szempontjából" -- mondta Charles Giancarlo, a Cisco műszaki igazgatója, a Linksys vezetője.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.