Szerző: Ady Krisztián

2005. április 26. 10:49

Már az ifjú titánok is nevezhetnek a World Cyber Games e-olimpiára

A World Cyber Games világméretű szervezője, az ICM kihirdette a világ legnagyobb számítógépes- és videojáték-bajnokságának új, idei évadra érvényes szabályait. A Sasmung által támogatott játékok magyarországi döntőjét várhatóan szeptemberben rendezik meg.

[HWSW] A World Cyber Games világméretű szervezője, az ICM kihirdette a világ legnagyobb számítógépes- és videojáték-bajnokságának új, idei évadra érvényes szabályait. A Sasmung által támogatott játékok magyarországi döntőjét várhatóan szeptemberben rendezik meg.

Az ICM 2005 februárjában internetes közvéleménykutatás segítségével mérte fel a számítógépes játékok szerelmeseinek igényeit, majd a visszajelzések figyelembevételével vizsgálta felül a bajnokság eddig érvényben lévő szabályzatát.

Szórakoztatóbb játszmák

A leglényegesebb változások egyike az, hogy az új szabályzat kiterjeszti a bírók hatáskörét a vitás mérkőzések tekintetében. Amennyiben egy mérkőzés valamilyen váratlan esemény miatt szakad félbe, vagy vita alakul ki a felek között a végeredményt illetően, a bírónak joga van a mérkőzés visszajátszása alapján győztest hirdetni, vagy új mérkőzést elrendelni.

A módosítások azt célozzák, hogy mind a játékosok, mind a nézők számára szórakoztatóbbak legyenek az összecsapások. A Counter-Strike játék esetében például a versenyzők harminc, egyenként kétperces kört játszanak, az eddigi huszonnégy két és fél perces kör helyett. A szervezők szerint ez az új szabály izgalmasabb meccseket ígér a nézőknek. A játékosok kívánságának megfelelően a Halo2-ben az idén a versenyzők már "páros mérkőzésben" is összemérhetik tudásukat, ami két-két játékos küzdelmét jelenti.

Saját kormánnyal is

A FIFA Soccer 2005 versenyszámban az Open Square Style stadionban folynak majd a focimeccsek az eddigi Home and Away helyett és a viadalokat egyetlen meccs dönti el. Újdonság, hogy a Need for Speed című játékban a résztvevők saját irányítóeszközeiket, kormányaikat is használhatják.

A Starcraft nevű játékhoz a WCG három hivatalos térképet is kibocsátott és a Warcraft III játékosai szintén egy új térképet is használhatnak majd. Előbbiben a WCG Gaia, a WCG Estrella és a WCG Paranoid Android, utóbbiban az Echo Isle használható plusz játéktérként.

Szülői engedéllyel bárki nevezhet

Az új szabályzat értelmében azok a versenyzők is részt vehetnek a bajnokságon, akik eddig fiatal koruk miatt ezt nem tehették meg. Ők szülői engedéllyel az idén bármely versenyszámban elindulhatnak. A most kihirdetett módosítások alkalmazása minden részt vevő ország számára kötelező, mind az elődöntők, mind pedig az országos döntők lebonyolítása során. Ugyanezek a szabályok adják a Szingapúrban, 2005 novemberében rendezendő világbajnoki döntő kereteit is.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.