Szerző: Ady Krisztián

2005. április 19. 13:55

Újabb országokban vásárolhatnak saját telefonszámot és hangpostafiókot a Skype-sok

A Skype hivatalosan is jelentette, hogy elindította -- bár továbbra is csak bétaként értékesíti -- SkypeIn és VoiceMail szolgáltatásait. Az új szolgáltatásokra már korábban is előfizethettünk, azonban azokat a múlt hónapban még csak az 1.2-es szoftver egyik korai bétaváltozatával lehetett elérni.

[HWSW] A Skype hivatalosan is jelentette, hogy elindította -- bár továbbra is csak bétaként értékesíti -- SkypeIn és VoiceMail szolgáltatásait. Az új szolgáltatásokra már korábban is előfizethettünk, azonban azokat a múlt hónapban még csak az 1.2-es szoftver egyik korai bétaváltozatával lehetett elérni.

Bővülő kör, de itthon még nem elérhető

A nyilvános bétaszolgáltatás bejelentésével együtt bővült azon országok köre is, ahol saját telefonszámot vásárolhatnak a Skype felhasználók: az eddig Franciaországban, Hong Kongban, Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában elérhető szolgáltatást már Finnországban, Dániában és Svédországban is meg lehet vásárolni.

Lapunk érdeklődésére, miszerint itthon várható-e, s ha igen, mikor a SkypeIn telefonszámok megjelenése, sajnos csak egy diplomatikus választ kaptunk. Eszerint a szolgáltatás jelenleg nem elérhető, azonban a vállalat azon dolgozik partnereivel, hogy hamarosan a hazai Skype felhasználók is saját telefonszámot vásárolhassanak maguknak, s erről természetesen hivatalosan is bejelentést tesz majd a Skype.

Saját telefonszám, hangposta

A SkypeOut segítségével a Skype eddig is lehetővé tette vezetékes vagy mobil számok hívását, a SkypeIn segítségével azonban már ellenkező irányból is átjárható lett a hálózat, azaz a szoftvert futtató felhasználók egy saját telefonszámot vásárolhatnak, melyet bármilyen telefonról fel lehet hívni. Ha a gépünk nincs bekapcsolva, vagy épp nem vagyunk elérhetők, a Skype Voicemailen hangos üzenetet hagyhatnak a számunkra a Skype rendszerében, melyet később akár e-mailben is letölthetünk.

A két új szolgáltatást negyedéves és éves díj ellenében lehet igénybe venni. A Voicemail szolgáltatás egy évre 15 euróba, körülbelül 3600 forintba kerül, míg egy negyedévre 5 eurót, 1200 forintot kell fizetni érte. A SkypeIn hasonló időszakokra vásárolható meg: az éves 30 eurós (~7200 forintos) és negyedéves 10 eurós (~2400 forintos) díjban a Voicemail szolgáltatás is benne foglaltatik.

Magunkkal is vihetjük

Havi 600 Ft-nak megfelelő díjért tehát egy bárhonnan, interneten keresztül akár ingyenesen is hívható telefonszámot kaphatunk ingyenes hangpostafiókkal, melyet -- a PocketPC-s verzió megjelenését követően -- nem csak notebookon, hanem akár egy kézi számítógépen is magunkkal vihetünk, egy Wi-Fi kártya segítségével pedig akár egy ingyenes elérést biztosító hotspoton keresztül is használhatunk, bárhol a világon.

A SkypeIn felhasználói jelenleg saját maguk határozhatják meg, hogy az adott országban mely körzetben kívánják számukat létrehozni, ennek megfelelően a hívó fél mentesülhet bizonyos távolsági telefondíjak megfizetése alól. Az azonos körzetbe tartozó SkypeIn-számok hívása pedig teljesen ingyenes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról