Szerző: Ady Krisztián

2005. április 19. 10:47

Beszéddel is utasítható az Opera webböngésző új változata

[HSW] Az Opera Software bejelentette, hogy elérhetővé vált az Opera webböngésző legújabb, 8-as kiadása. A Windows és Linux operációs rendszerek alá letölthető új verzió gyorsabb, biztonságosabb böngészést tesz lehetővé.

[HSW] Az Opera Software bejelentette, hogy elérhetővé vált az Opera webböngésző legújabb, 8-as kiadása. A Windows és Linux operációs rendszerek alá letölthető új verzió gyorsabb, biztonságosabb böngészést tesz lehetővé.

A 8-as verziójú Opera jelentős fejlesztéseken ment keresztül, az IBM WebSphere Multimodal Environment technológiájának köszönhetően akár már szóban is adhatunk utasításokat a böngészőnek, illetve űrlapokat tölthetünk ki, repülőjegyet rendelhetünk a billentyűzet használata nélkül. A fejlesztők szerint a szoftver számos területen mutathatja majd meg a hangfelismerés előnyeit, például egy Opera Show bemutató közben egyszerűen szavainkkal irányíthatjuk a prezentációt, s nem kell a billentyűzethez, távvezérlőhöz nyúlnunk.

Az Opera Software továbbfejlesztette a grafikus alrendszert is. A weboldalak átméretezése ennek megfelelően jelentősen továbbfejlődött, akár már azt is beállíthatjuk, hogy a weboldalak automatikusan a képernyő méretére skálázódjanak át. Az új verzió egyelőre angol, német, dán és lengyel nyelven tölthető le, hamarosan pedig magyarul is elérhetővé válik majd.

A végleges windowsos és linuxos változatok mellett mától a Macintosh tulajdonosok is letölthetnek egy bétás 8-as változatot Mac-jeikre. A windowsos, angol nyelvű Opera 8 FTP-szerverünkről, helyből is letölthető, míg a Linuxos változatot az Opera Software tükröszervereiről lehet elérni megfelelő csomagokban.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.