Szerző: Ady Krisztián

2005. április 19. 12:28

Kinyírja a Javát a legújabb Mac OS X frissítőcsomag

[News.com] Haragosak a Macintoshon dolgozó webfejlesztők és az egyszerű felhasználók is: az Apple ahelyett, hogy problémákat szüntetett volna meg legújabb rendszerfrissítő csomagjával, néhány gépen egyszerűen használhatatlanná tette a Java környezetet. A pénteken elérhetővé tett 10.3.9-es szervizcsomag valószínűleg az utolsó nagyobb Mac OS X frissítés a 10.4-es Tigris április végi megjelenése előtt.

[News.com] Haragosak a Macintoshon dolgozó webfejlesztők és az egyszerű felhasználók is: az Apple ahelyett, hogy problémákat szüntetett volna meg legújabb rendszerfrissítő csomagjával, néhány gépen egyszerűen használhatatlanná tette a Java környezetet. A pénteken elérhetővé tett 10.3.9-es "szervizcsomag" valószínűleg az utolsó nagyobb Mac OS X frissítés a 10.4-es 'Tigris' április végi megjelenése előtt.

Hivatalosan is elismerték

Az Apple Computer tegnap hivatalosan is elismerte, hogy a Mac OS X 10.3.9 csomag telepítését követően néhány rendszeren problémák tapasztalhatók a Java alkalmazások futtatásával. A javás programokat tartalmazó oldalakon kilép a Safari böngésző, az önállóan futó javás alkalmazások pedig vagy kilépnek, vagy el sem indulnak.

Az Apple szóvivője szerint a vállalat továbbra is elérhetővé teszi weboldalán keresztül a frissítést, mindeközben a vállalat weboldalán jelenleg sem olvasható figyelmeztetés ezzel az elismert problémával kapcsolatban. A visszajelzések szerint a hibát mind a G4-es processzorokat alkalmazó PowerBook noteszgépeken, mind a G5-ös processzorokat futtató iMac-eken is tapasztalják.

Átmeneti megoldás

Az Apple tájékoztatása szerint egyelőre egyetlen megoldás van a probléma kikerülésére: újra kell telepíten a terméktámogatási weboldalról elérhető Java 1.4.2 Update 2 frissítést, illetve a 2005-002-es biztonsági frissítőcsomagot. Azt, hogy a hiba érinti-e saját rendszerünket a 10.3.9-es pack telepítését követően, egyszerűen kideríthetjük: elegendő csupán beírni a terminálba a 'java -version' utasítást. Amennyiben a végeredmény egy 'segmentation fault' hibaüzenet, akkor a rendszerünkön sem működik megfelelően a Java komponens.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.