Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 11. 16:24

Tíz gigabites közvetlen kapcsolat az Axelero és az Interware között

A Matávval történt egyeztetéseket követően az Axelero előfizetői már közvetlen, 2 Gbps sávszélességű kapcsolaton érhetik el az Interware-nél lévő szerverek tartalmát, de a hosszú távú stratégiai megállapodás szerint a sávszélességet még az idén 10 Gbps-re emelik. Az Interware a legnagyobb hazai hosting szolgáltató, a vállalatnál elhelyezett szerverekről történő adatletöltésben az axelerósok járnak az élen, őket követik holtversenyben a UPC előfizetői, illetve az egyetemi hálózat felhasználói. Az Interware ma már az Axelero, a UPC és az egyetemi háló felé is saját kapcsolattal rendelkezik.

[HWSW] A Matávval történt egyeztetéseket követően az Axelero előfizetői már közvetlen, 2 Gbps sávszélességű kapcsolaton érhetik el az Interware-nél lévő szerverek tartalmát, de a hosszú távú stratégiai megállapodás szerint a sávszélességet még az idén 10 Gbps-re emelik. Az Interware a legnagyobb hazai hosting szolgáltató, a vállalatnál elhelyezett szerverekről történő adatletöltésben az axelerósok járnak az élen, őket követik holtversenyben a UPC előfizetői, illetve az egyetemi hálózat felhasználói. Az Interware ma már az Axelero, a UPC és az egyetemi háló felé is saját kapcsolattal rendelkezik.

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a BIX szerepe, ha az internetszolgáltatók és az adatközpontok között a közvetlen adatcsere lesz a jellemző. Noha évekkel ezelőtt épp azért jött létre a BIX, hogy a szolgáltatóknak ne legyen szükségük egymást közvetlenül összekapcsolni, a megnövekedett adatforgalom miatt mára egyre több szolgáltató kapcsolódik közvetlenül egymáshoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról