Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 11. 09:32:55

Windows-frissítésnek álcázza magát egy trójai

[News.com] A Sophos biztonsági cég arra figyelmezteti az internetezőket, hogy egy, látszólag a Microsofttól érkező e-mail trójai programokat telepíthet a számítógépekre.

[News.com] A Sophos biztonsági cég arra figyelmezteti az internetezőket, hogy egy, látszólag a Microsofttól érkező e-mail trójai programokat telepíthet a számítógépekre.

A levelek feladójaként a Microsoft Windows Update látszik, az e-mail arra szólítja fel a felhasználót, hogy kattintson a benne található linkekre és telepítse a fontos biztonsági frissítéseket. A megadott webcímeken a Microsoftéhoz kísértetiesen hasonló weboldalak jelennek meg, azonban biztonsági frissítések helyett trójai programok települnek a felhasználó számítógépére, amelyek segítségével a támadók átvehetik az irányítást, fájlokat törölhetnek, adatokat lophatnak, vagy akár más gépek ellen indíthatnak támadásokat.

A Sophos szerint a hamis e-mail leginkább azért veszélyes, mert sokan tudják, hogy a Microsoft holnap adja ki havonta esedékes biztonsági frissítéseit a Windowshoz, Exchange-hez, MSN Messengerhez és az Office-hoz. A redmondi vállalat weboldalán máris olvasható egy figyelmeztetés, amely szerint a vállalat nem küldött ki ilyen e-maileket. A Sophos is azt javasolja, hogy ha valaki frissíteni szeretné a rendszerét, a Microsoft honlapján kezdje a böngészést és ne kattintson a levélben található hamis linkekre.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 25. 01:15

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.