Szerző: Ady Krisztián

2005. április 6. 12:12

Megjelent a DVDcenter magazin tavaszi összevont száma

Megérkezett az újságosok stadjaira a DVDcenter magazin idei második, összevont tavaszi száma. A március-áprilisi szám mellett -- közkívánatra -- a hetedik számhoz is mellékelt Femme Fatale, Brian De Palma thrillerje található meg, de a lap melléklet nélkül, lényegesen alacsonyabb áron is megvásárolható.

[HWSW] Megérkezett az újságosok stadjaira a DVDcenter magazin idei második, összevont tavaszi száma. A március-áprilisi szám mellett -- közkívánatra -- a hetedik számhoz is mellékelt Femme Fatale, Brian De Palma thrillerje található meg, de a lap melléklet nélkül, lényegesen alacsonyabb áron is megvásárolható.

A DVDcenter legújabb számában a hardverrovat cikkeinek leginkább az extra mélyhangok szerelmesei örülhetnek, hiszen a lap egy mélysugárzó "tömegtesztet" is közöl hasábjain. Az "Egy kis SUB-kultúra" című cikkben nem kevesebb, mint kilenc mélysugárzót vizsgáltak meg, így ezzel a teszttel a szórakoztatóelektronikai piac ezen szegmensének jelentős részét lefedik.

Amennyiben valaki kíváncsi arra is, hogy milyen rendszerek illeszthetőek e subokhoz, az kaphat két tippet a "Szat-elit" című írásból, amelyben egy Klipsch, és egy JMLab Sub-szat rendszert hasonlítottak össze.

A Trónkövetelők című cikkkben a Mitsubishi HC900E és az Optoma Themescene H57 projektorokat kínozták meg egy pici, előtte azonban arról olvashatnak a lapot forgatók, hogy hol is tart manapság a nagyfelbontású DLP vetítéstechnika, melyek a várható újdonságok ezen a téren.

A játékosabb kedvű olvasók a HD-konzol tesztet olvasgathatják, mely a Playstation2 és az XBOX konzolokat tesztelgetve próbál választ találni arra a kérdésre, hogy melyik is lenne alkalmasabb az otthoni szórakoztató központ hivatását betölteni. A vizsgálatok kiterjedtek a konzolok videolejátszó képességeire is.

Amellett, hogy nem kímélik a legújabb amerikai szuperprodukciókat (a kritikusok árgus szemmel figyelték A Főnix útját, a Constantine-t, a Kör 2-t, a Hiúságok vásárát, az Elektrát, Az operaház fantomját, sőt, még a bemutatás előtt álló Galaxis-útikalauz stopposoknak című regényadaptációt is), a saját házunk táján is körülnéztek. Bemutatják a legsikeresebb magyar filmstúdiót (az Inforgot) és beszélgettek két ismert és elismert magyar alkotóval: Gryllus Dorkával és Tímár Péterrel -- mivel mindketten új művel rukkoltak elő.

Nem hagyhatták szó nélkül a művészfilmesek újdonságait sem -- már csak azért sem, mert aki sokat néz filmeket, egy idő után mindenképp ezekben találja a legtöbb izgalmat. Persze ha épp ez maradt ki belőlük, nem átallottak szóvá tenni. A western műfajára több mint négy oldalt szántak, nyomós okkal: egész sorozat jelent meg DVD-n.

Mivel a DVD-piac is virágzik, a legújabb kiadványokból sokáig szemezgettek a legszerteágazóbb műfaji palettán. Itt aztán minden van: klasszikus rajzfilm (Bambi) és XXI. századi animáció (Jégkorszak), szingli-vígjáték (Bridget Jones naplója 2.) és rendhagyó musical (Éneklő detektív, ezt moziban nem is láthattuk), de még rendhagyó agymenés is (Egy makulátlan elme örök ragyogása). Sőt, a megszállottak kedvéért összeállították az összes, nálunk megjelent musical-DVD listáját is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról