Szerző: Ady Krisztián

2005. április 4. 15:48

Az Adobe bemutatta a Creative Suite szoftvercsomag új változatát

Az Adobe Systems ma bejelentette az Adobe Creative Suite új verzióját. Az Adobe Creative Suite 2 Premium Edition változatában az Adobe szoftvereinek új változatai, az Adobe Photoshop CS2, az Adobe InDesign CS2, az Adobe Illustrator CS2 és az Adobe GoLive CS2 a vadonatúj Version Cue CS2-vel együtt kaptak helyet. A nemrég megjelent Adobe Acrobat 7.0 Professional szintén része ennek komplett megoldást nyújtó szoftvercsomagnak.

[HWSW] Az Adobe Systems ma bejelentette az Adobe Creative Suite új verzióját. Az Adobe Creative Suite 2 Premium Edition változatában az Adobe szoftvereinek új változatai, az Adobe Photoshop CS2, az Adobe InDesign CS2, az Adobe Illustrator CS2 és az Adobe GoLive CS2 a vadonatúj Version Cue CS2-vel együtt kaptak helyet. A nemrég megjelent Adobe Acrobat 7.0 Professional szintén része ennek komplett megoldást nyújtó szoftvercsomagnak.

Új komponensek

Az új Adobe Creative Suite egyik új eleme, az Adobe Bridge az Adobe Creative Suite 2 szoftvereinek többnézetes fájlböngészését és problémamentes, termékfüggetlen integrációját biztosítja. Biztosítja emellett az Adobe Stock Photos, az új képtári fényképszolgáltatás elérését is, amely szedéshez és tervezéshez kiváló minőségű, nem jogdíjas képek egy helyen történő beszerzési lehetőségét kínálja.

Az SVG-T és hasonló mobil szabványok támogatásával az Adobe Creative Suite 2 felgyorsítja a nyomtatásra, webre és a legújabb generációs kéziszámítógép eszközökre szánt tervezés és kiadványszerkesztés munkafolyamatát.

"Célunk egy olyan technológiai platform kifejlesztése, amelyre támaszkodhat és építhet a kreatív közösség. A Creative Suite 2-vel megadtuk a tervezőknek azokat az alapvető eszközöket, amelyekkel az interneten, nyomtatásban vagy a legújabb késziszámítógépeken csúcsminőségű munkát valósíthatnak meg" -- mondta Shantanu Narayen, az Adobe elnök-üzemeltetési vezérigazgatója.

Híd a szoftverek között

Az Adobe Bridge egy olyan fájlböngésző, amellyel a tervezők az Adobe Creative Suite 2 szoftverelemein belül böngészhetik, rendezhetik és dolgozhatják fel a munkájukat. A tervezők többoldalas Adobe hordozható dokumentum formátumú (PDF) fájlokba tekinthetnek be, úszó ablakoknál "fogd és vidd" módszerrel dolgozhatnak, a beépített Camera Raw 3.0 verzióval képeket dolgozhatnak fel, Adobe XMP metaadatokat szerkeszthetnek és azokra rákereshetnek, illetve a Version Cue CS2-ben szervezett kellékek után kutathatnak.

A képtári képek beszerzését és kezelését egyszerűsítő Adobe Stock Photos pedig egy olyan önálló erőforrás, amely több mint 230 ezer képet fog össze többek között a világ olyan vezető képtári fényképszolgáltatóitól, mint a Getty Images Photodisc, a Jupitermedia Comstock Images, a Digital Vision és a nem jogdíjas zefaimages imageshop és az amana.

Version Cue CS2

A hatékony fájlváltozat-kezelő és csoportmunka eszköz, a Version Cue CS2 segítségével a felhasználók betekinthetnek a projektjeikbe, régebbi és más változataik után kereshetnek, illetve azokhoz hozzá is férhetnek. A munkacsoport felhasználói egyszerűen megoszthatják munkáikat és a PDF projektek állományait most már webes alapon csoportosan is korrektúrázhatják.


Adobe Photoshop CS2 Vanishing Point - helyes perspektíva

Az Adobe Bridge egyetlen párbeszédablakával a tervezők a Photoshop CS2, Illustrator CS2, InDesign CS2 és a GoLive CS2 színbeállításait szinkronizálva elkerülhetik az utólagos színkorrekciót. Az Adobe Creative Suite minden elemében egységes Adobe PDF dokumentumkészítést lehetővé tevő új, tárolt globális export beállítások kiszűrik a nyomtatásba kerülő projektek költséges hibáit. A tárolt beállítások egy helyen találhatók és adott munkafolyamatokhoz testreszabhatók.

Az Adobe Creative Suite 2 Mac OS X 10.2.8 - 10.3.8, Java Runtime Environment 1.4.1, Microsoft Windows 2000 (4. szervizcsomag) és Windows XP (1. és 2. szervizcsomag) platformokra szánt változatai várhatóan május végétől lesznek kaphatók.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.