Szerző: Kovács Attila

2000. június 8. 20:00

A Sony hordozható PlayStation-t jelent be július 7.-én

A Sony Computer Entertainmnet ma bejelentette, hogy egy hordozható játékgépet fog a piacra dobni július 7.-én, ami a régebbi 32-bites PlayStation-ön fog alapulni. Az új gép a PSone molibtelefonhoz lesz kapcsolható így a felhasználók újabb játékokat tudnak majd letölteni illetve egymás között adatokat tudnak majd cserélni. A PSone 142 dollárba fog kerülni és a jó öreg, 70 millió példányban eladott PlayStation méretének a harmada lesz.

Ellenben a hordozahtó játékpiacot "uraló" Game-Boy-al a PSone nem fog saját erőforrással rendelkezni (elem vagy akkumulátor), így csak "korlátozottan" lesz mobil... A PSone eladásai Japánban július 7.-én fognak megkezdődni, míg a világ többi részén a PSone-ra még őszig várni kell.

A Sony továbbá még bejelentette, hogy merevlemezes meghajtót illetve hálózati kártyát is árusíteni fog a következő generációs konzolgépéhez a PlaySation2-höz.
[Yahoo]

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról