:

Szerző: Kovács Attila

2000. június 8. 19:36

A MS feldarabolása új lehetőséget ad a Corelnek?

A tegnapi Microsoft feldarabolással kapcsolatos hír következtében a Corel részvényárfolyama 31 százalékkal nőtt. A kereskedés utolsó órájában a részvényárak több mint egy dollárral nőttek. A Corel részvények ára 7.70 dollárnál zártak tegnap, ami a múlt hónapban meghiúsult Corel Inprise egyesülés óta a legmagasabb árat jelenti.

A Corel részvényárainak hirtelen növekedése a rövidtávon gondolkozó spekulálóknak jól jött, Jean Orr-tól egy New York-i szakértőtől, aki hosszú ideje figyeli a Corelt, megtudhatjuk, hogy az MS ítélet nem jelent megoldást a Corel pillanatnyi pénzügyi gondjaira illetve a cég hosszútávú piaci problémáira sem.

A vásárlók kilencven százaléka már eldönötte, hogy túl nagy gonddal jár áttérni más rendszerre a Windows-ról.

Jean Orr továbbá elmondta, hogy Jackson bíró bűnösnek találta a Microsoftot számos anti-tröszt esetben, de nem találta bűnösnek a Corel-lel is kapcsolatos vádakban, miszerint a MS azért integrálta az operációs rendszereibe az alkalmazásokat (pl az Internet Explorer Internet-böngészőt), hogy azzal ellenfeleit lehetelen helyzetbe hozza.
[Ottawa Citizen Online]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.