Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 29. 11:22

Figyelmezteti gazdáját az ellopott mobiltelefon

[The Register] Egy holland vállalat olyan mobiltelefonos segédprogramot készített, amely figyeli, hogy a készülékben kicserélték-e a SIM-kártyát, és ha igen, figyelmeztető üzenetet küld egy előre beállított számra. A SimWatcher akkor jöhet jól, ha a telefont ellopják, ugyanis kiírja a tolvaj telefonszámát, valamint a készüléken is megjelenít egy figyelmeztető üzenetet. A szoftver csupán 10 euróba kerül, de a demóváltozata ingyenesen letölthető .

[The Register] Egy holland vállalat olyan mobiltelefonos segédprogramot készített, amely figyeli, hogy a készülékben kicserélték-e a SIM-kártyát, és ha igen, figyelmeztető üzenetet küld egy előre beállított számra. A SimWatcher akkor jöhet jól, ha a telefont ellopják, ugyanis kiírja a "tolvaj" telefonszámát, valamint a készüléken is megjelenít egy figyelmeztető üzenetet. A szoftver csupán 10 euróba kerül, de a demóváltozata ingyenesen letölthető.

A SimWatcher használatához csupán egyetlen tanáccsal tudunk szolgálni: a lopásra figyelmeztető üzenetet ne a saját telefonszámunkra küldjük, mivel az ahhoz tartozó SIM-kártya az ellopott telefonban lesz. A szoftver Symbian operációs rendszert és Series 60 szoftverplatformot futtató készülékeken működik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról