Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 29. 09:47

Bye-bye Celeron

[xbit-labs] Az Intel bejelentette, hogy beszünteti 130 nanométeres csíkszélességű Celeron processzorainak gyártását. A vállalat arról értesítette a partnereit, hogy az ilyen chipek idén május 20-tól már nem rendelhetők, az utolsó dobozos példányok kiszállítása októberben, a tálcás változatoké pedig jövő márciusban esedékes. Ezentúl már csak a 90 nanométeres Prescott magra épülő Celeronok lesznek elérhetők a vállalat kínálatában.

[xbit-labs] Az Intel bejelentette, hogy beszünteti 130 nanométeres csíkszélességű Celeron processzorainak gyártását. A vállalat arról értesítette a partnereit, hogy az ilyen chipek idén május 20-tól már nem rendelhetők, az utolsó dobozos példányok kiszállítása októberben, a "tálcás" változatoké pedig jövő márciusban esedékes. Ezentúl már csak a 90 nanométeres Prescott magra épülő Celeronok lesznek elérhetők a vállalat kínálatában.

A 130 nanométeres Northwood magra épülő Celeronok 400 MHz-es front side busszal járnak, 128 kilobájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak és Socket478 foglalatos alaplapokba építhetők be. Az újabb, 90 nanométeres Celeron-változatok gyorsabb rendszerbusszal (533 MHz) és nagyobb cache-sel (256 kilobájt L2) rendelkeznek és LGA775 tokozásban kerülnek forgalomba. A megkülönböztethetőség miatt ezeket a processzorokat "Celeron D" néven forgalmazza az Intel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról