Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 28. 16:41

Szabadalmat sért a Sony PlayStation

[News.com/WSJ] Szabadalombitorlás miatt elmarasztalta a bíróság a Sonyt és arra utasította, hogy függessze fel PlayStation, valamint PlayStation 2 konzoljainak, a hozzájuk tartozó DualShock játékvezérlőknek, valamint 47 szoftvernek amerikai árusítását. A japán vállalat termékei a kaliforniai Immersion szabadalmát sértik, amelyek a kontroller rezgésével kapcsolatosak. A bíróság emellett 90,7 millió dollár megfizetésére is kötelezte a Sonyt.

[News.com/WSJ] Szabadalombitorlás miatt elmarasztalta a bíróság a Sonyt és arra utasította, hogy függessze fel PlayStation, valamint PlayStation 2 konzoljainak, a hozzájuk tartozó "DualShock" játékvezérlőknek, valamint 47 szoftvernek amerikai árusítását. A japán vállalat termékei a kaliforniai Immersion szabadalmát sértik, amelyek a kontroller rezgésével kapcsolatosak. A bíróság emellett 90,7 millió dollár megfizetésére is kötelezte a Sonyt.

A japán vállalat közöle, hogy fellebbezni fog és egyelőre nem függeszti fel sem az érintett termékek árusítását, sem pedig a kártérítést nem fizeti ki. A Sony bejelentette, hogy a világszerte nagy sikerrel bemutatott PlayStation Portable hordozható konzol nem érintett a szabadalombitorlási perben. Az Immersion még 2002-ben perelte be a Sonyt és a Microsoftot az erővisszacsatolásos (force fedback) technológiával kapcsolatban. A Microsoft végül peren kívül megállapodott az Immersionnel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról