Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Ismét lecsapott a fájlcserélőkre a magyar rendőrség

Bodnár Ádám, 2005. március 31. 20:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A rendőrség múlt héten újabb csapást mért a fájlcserélő hálózatokra, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai ugyanis lefoglaltak egy DC++ szervert (hubot), melynek üzemeltetője a működtetés mellett maga is jogvédett filmeket és zenei felvételeket tett hozzáférhetővé. A rendőrök lefoglalták a hub egyik felhasználójának számítógépét is, aki jelentős mennyiségű jogvédett tartalmat osztott meg illegálisan a fájlcserélő rendszeren keresztül.

hirdetés
[HWSW] A rendőrség múlt héten újabb csapást mért a fájlcserélő hálózatokra, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai ugyanis lefoglaltak egy DC++ szervert (hubot), melynek üzemeltetője a működtetés mellett maga is jogvédett filmeket és zenei felvételeket tett hozzáférhetővé. A rendőrök lefoglalták a hub egyik felhasználójának számítógépét is, aki jelentős mennyiségű jogvédett tartalmat osztott meg illegálisan a fájlcserélő rendszeren keresztül.

Az előzetes szakértői vizsgálat megállapította, hogy a hub segítségével megosztott jogsértő tartalmak mennyisége -- az aktuális forgalomtól függően -- 1,5 és 7,5 terabájt között volt, ez 200-1000 darab DVD összkapacitásának felel meg. A fájlcserélő rendszerben olyan új filmeket is meg lehetett találni, melyek DVD-n még meg sem jelentek. A szóban forgó hub felhasználóinak száma csupán százas nagyságrendű, ilyen szempontból a kisebbek közé tartozik.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.