Szerző: Ady Krisztián

2005. március 21. 16:13

Havidíjmentes, forgalomarányos ADSL a VIVAnettől

Új, egyelőre egyedülálló ADSL díjkonstrukcióval várja új ügyfeleit a VIVAnet: a ZÉRÓflexi ADSL névre keresztelt csomagra május végéig 500 megrendelő fizethet elő, akik egy kizárólag forgalomarányosan számlázott, teljesen havidíjmentes konstrukciót tudhatnak magukénak. A ZÉRÓflexi ADSL keretében egy megabájt forgalomért bruttó 100 forintot számol fel utólag a szolgáltató.

[HWSW] Új, egyelőre egyedülálló ADSL díjkonstrukcióval várja új ügyfeleit a VIVAnet: a ZÉRÓflexi ADSL névre keresztelt csomagra május végéig 500 megrendelő fizethet elő, akik egy kizárólag forgalomarányosan számlázott, teljesen havidíjmentes konstrukciót tudhatnak magukénak. A ZÉRÓflexi ADSL keretében egy megabájt forgalomért bruttó 100 forintot számol fel utólag a szolgáltató.

Az új terméket elsősorban azoknak az internetezőknek alakították ki, akik meglehetősen hullámzó módon használják a világhálót, van olyan időszak, amikor használják az internetet, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy napokig, esetleg hetekig be sem kapcsolják a számítógépüket. "Ők azok, akik a rugalmas fizetési konstrukció hívei, sokat utaznak és nem szeretnek azért az időszakért fizetni, amikor a szolgáltatást nem használják" -- mondta a csomag bevezetése kapcsán a VIVAnet ügyvezető igazgatója, dr. Bödecs Béla.

Rugalmas költségek

A VIVAnet konstrukciójának előnye, hogy -- hasonlóan a vállalat más FLEXIadsl csomagjaihoz -- rugalmasan válthatunk más VIVAdsl csomagokra, az ügyfelek a költségek alakulásától függően dönthetnek, hogy inkább a fizetési szempontból abszolút rugalmas ZÉRÓflexi ADSL-t vagy a fix havidíjas VIVAdsl szolgáltatást veszik igénybe.

Csomagváltásra azonban az adott hónap utolsó munkanapjáig van lehetőség, melyet követően az adott, elmúlt hónapot is a fix, alacsonyabb díjú havidíjas csomag árával számláznak ki. A szemfüles ZÉRÓflexi felhasználók tehát maximum annyit fizethetnek, mint havidíjas társaik, miközben egy mindössze 2 megabájtnyi forgalmat generált hónapért csupán bruttó 200 forintot kell majd fizetniük.

Megéri?

A ZÉRÓflexi ADSL egy év hűségszerződés mellett köthető, a felhasználó pedig ugyanazt a "tortúrát" járja végig az ADSL bekötése során, mint teljes havidíjas társa. Kérdés, hogy megéri-e a hűségnyilatkozat aláírása abban az esetben, ha az internetező tényleg ennyire esetileg veszi igénybe az internetet -- melyet egy modem is kiszolgálhat --, valamint hogy az adott forgalom mellett valóban arányos-e a fizetendő díj.

A ZÉRÓflexi ADSL-t használó ügyfél maximális költsége 17400 forint lehet, mivel a szolgáltató maximum 174 megabájt forgalmat számláz a felhasználónak. A legfeljebb 512 kilobites másodpercenkénti letöltési sebességet kínáló kapcsolaton ez persze percek alatt elérhető. Figyelembe véve a 100 forintos megabájtonkénti díjat, 89 megabájtos havi forgalom felett már érdemesebb egy korlátlan csomagra előfizetni, ezek a legtöbb szolgáltatónál 8900 forintos havi bruttó áron előfizethetők.

Ha valaki tényleg csak olyan ritkán és keveset használja az internetet, hogy havi 89 megabájtnál kevesebbet forgalmaz, lehet hogy jobban jár egy modemes előfizetéssel, vagy akár egy ingyenes modemes hozzáféréssel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról