Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 11. 15:44

Új meghajtóprogramok GeForce és Radeon chipes videokártyákhoz

Tegnap az ATI Technologies, ma az NVIDIA adott ki teljesen új meghajtóprogramot grafikus chipjeihez. Az ATI Catalyst 5.3 legfontosabb újdonsága, hogy a felhasználó számára lehetővé teszi a videochip és a videomemória túlhajtását, ezzel további értékes teljesítményt téve elérhetővé azok számára, akik nem riadnak vissza egy kis bütyköléstől sem. Az ATI azonban korlátozza az Overdrive 4 segítségével elérhető órajeleket, így a felhasználók nem tudják kártyájukat a termékkínálat következő tagjává alakítani, például egy X850 Prót nem lehet az X850XT sebességére gyorsítani.

[HWSW] Tegnap az ATI Technologies, ma az NVIDIA adott ki teljesen új meghajtóprogramot grafikus chipjeihez. Az ATI Catalyst 5.3 legfontosabb újdonsága, hogy a felhasználó számára lehetővé teszi a videochip és a videomemória túlhajtását, ezzel további értékes teljesítményt téve elérhetővé azok számára, akik nem riadnak vissza egy kis bütyköléstől sem. Az ATI azonban korlátozza az "Overdrive 4" segítségével elérhető órajeleket, így a felhasználók nem tudják kártyájukat a termékkínálat következő tagjává alakítani, például egy X850 Prót nem lehet az X850XT sebességére gyorsítani.

A ma megjelent NVIDIA ForceWare 70 (71.84) az SLI-támogatáson kívül nem hoz semmilyen jelentős újdonságot, a vállalattól származó információk szerint a driver elsősorban hibajavításokat, optimalizációkat tartalmaz. Mindkét meghajtóprogram elérhető a HWSW szerverén.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 07:42

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.