Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 11. 15:44

Új meghajtóprogramok GeForce és Radeon chipes videokártyákhoz

Tegnap az ATI Technologies, ma az NVIDIA adott ki teljesen új meghajtóprogramot grafikus chipjeihez. Az ATI Catalyst 5.3 legfontosabb újdonsága, hogy a felhasználó számára lehetővé teszi a videochip és a videomemória túlhajtását, ezzel további értékes teljesítményt téve elérhetővé azok számára, akik nem riadnak vissza egy kis bütyköléstől sem. Az ATI azonban korlátozza az Overdrive 4 segítségével elérhető órajeleket, így a felhasználók nem tudják kártyájukat a termékkínálat következő tagjává alakítani, például egy X850 Prót nem lehet az X850XT sebességére gyorsítani.

[HWSW] Tegnap az ATI Technologies, ma az NVIDIA adott ki teljesen új meghajtóprogramot grafikus chipjeihez. Az ATI Catalyst 5.3 legfontosabb újdonsága, hogy a felhasználó számára lehetővé teszi a videochip és a videomemória túlhajtását, ezzel további értékes teljesítményt téve elérhetővé azok számára, akik nem riadnak vissza egy kis bütyköléstől sem. Az ATI azonban korlátozza az "Overdrive 4" segítségével elérhető órajeleket, így a felhasználók nem tudják kártyájukat a termékkínálat következő tagjává alakítani, például egy X850 Prót nem lehet az X850XT sebességére gyorsítani.

A ma megjelent NVIDIA ForceWare 70 (71.84) az SLI-támogatáson kívül nem hoz semmilyen jelentős újdonságot, a vállalattól származó információk szerint a driver elsősorban hibajavításokat, optimalizációkat tartalmaz. Mindkét meghajtóprogram elérhető a HWSW szerverén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról