Szerző: Ady Krisztián

2005. március 7. 13:18

Hibás VGA-adapterek okoznak bosszúságot a Mac mini tulajdonosoknak

A the Inquirer informatikai bulvárlap információi szerint bosszús Mac mini felhasználók hada támadta meg az Apple ügyfélszolgálatát, ugyanis a weboldal szerint a készülék mellé hibás VGA-adaptert csomagoltak. Az Apple ügyfélszolgálata ezt a hibalehetőséget fel sem vetette a reklamáló felhasználóknak, csupán azt a sablon választ ismételgette, miszerint a legkisebb Mac-kel garantáltan minden rendben van és a vásárlók monitora inkompatibilis.

A the Inquirer informatikai bulvárlap információi szerint bosszús Mac mini felhasználók hada támadta meg az Apple ügyfélszolgálatát, ugyanis a weboldal szerint a készülék mellé hibás VGA-adaptert csomagoltak. Az Apple ügyfélszolgálata ezt a hibalehetőséget fel sem vetette a reklamáló felhasználóknak, csupán azt a sablon választ ismételgette, miszerint a legkisebb Mac-kel garantáltan minden rendben van és a vásárlók monitora "inkompatibilis".

Az Apple Mac mini számítógépén egy DVI-csatlakozó található, melyre digitális monitorok, jellemzően a vállalat által kínált LCD-monitorok köthetők, azonban a mellékelt adapter segítségével bármilyen más, 15-pólusú D-SUB csatlakozóval rendelkező monitor is használható. A Mac minihez csomagolt DVI-VGA adapter teljesen általános, ilyen adaptert mellékelnek a két kimenettel rendelkező videokártyákhoz is. A felhasználók a hibás adapter miatt csökkent fényerőről, illetve teljesen sötét képről számoltak be.

A hibás adapter miatt okozott gondok elméletileg nagyon egyszerűen orvosolhatók, csupán egy máshonnan származó, rendben működő DVI-VGA adaptert kell használni a gyári, hibás helyett. Néhányan azonban még így is túl sötét képről, alacsony fényerőről számoltak be, így valószínűsíthető, hogy az Apple-nek is lépni kell még ebben az ügyben.

A hazai tapasztalatok szerint számos esetben az adapter cseréje sem oldhatja meg a hibát, annak fő oka ugyanis a Mac mini nem szabványos, 530 mV körüli, alacsony kimeneti jelszintje lehet. Ezt támasztja alá, hogy a noname kategóriájúnak éppen nem mondható Samsung SyncMaster 959NF monitorunkon is 0,7V a legkisebb választható bemeneti illesztési érték, a Mac mini ezen a monitoron is jelentősen árnyaltabb képet produkálna a jelenleg használt videokártya által biztosítottnál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról