Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 3. 10:52

Életműdíjat kap Gordon Moore, az Intel társalapítója

Novemberben életműdíjat kap a Columbia Egyetem Marconi Alapítványától Gordon Moore, az Intel társalapítója, a róla elnevezett törvény megalkotója.

[HWSW] Novemberben életműdíjat kap a Columbia Egyetem Marconi Alapítványától Gordon Moore, az Intel társalapítója, a róla elnevezett törvény megalkotója.

Gordon Moore
Gordon Moore
A kitüntetés presztízsét emeli, hogy a rádió feltalálójáról elnevezett alapítvány 31 éves történetében eddig mindössze ketten kaptak életműdíjat, 2000-ben Claude Shannon matematikus, a modern információelmélet megalkotója, a bit feltalálója részesült az elismerében, 2003-ban pedig William Baker, akinek irányítása alatt a Bell Laboratories kutatói összesen 11 Nobel-díjat szereztek.

Gordon Moore azért kap életműdíjat, mert elvitathatatlan érdemeket szerzett "a mindennapi életet átszövő technológiák terén kifejtett innovációval, vállalkozó szellemével és odaadásával, amelynek az Intel megalapítását és sikerét köszönheti". Gordon Moore még 1965-ben publikálta megfigyelését, amely később Moore törvénye néven vált ismertté. Meglátása szerint a chipekben található tranzisztorok száma 18-24 havonta megduplázódik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról