Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 2. 14:47

A blogok veszélybe sodorhatják a vállalatokat

A Clearswift, az információbiztonság egyik vezető vállalata, arra ösztönzi a szervezeteket, hogy világos, jól kommunikált, az alkalmazottak által is elfogadható bloghasználati házirendeket vezessenek be.

HIRDETÉS

[HWSW] A Clearswift, az információbiztonság egyik vezető vállalata, arra ösztönzi a szervezeteket, hogy világos, jól kommunikált, az alkalmazottak által is elfogadható bloghasználati házirendeket vezessenek be.

Elbocsátások

A probléma aktualitását jelzi, hogy már idén is több blogolással kapcsolatos elbocsátás történt. Mark Jennek a Google-ról közzétett vitatott megjegyzései miatt szüntették meg munkaviszonyát. A Waterstone-tól szintén rendszeres rosszhiszemű magatartása miatt bocsátották el a 37 éves Joe Gordont: a vállalat szerint a Woolamaloo Gazette fantázianevű on-line naplójának megjegyzései rossz fényt vetettek a cégre. Tavaly hasonló esetek fordultak elő többek között a Delta Airlinesnál és a Microsoftnál.

A blogolásokhoz kapcsolható év eleji elbocsátási hullám nyomán egyértelművé vált, hogy a blogolás potenciális biztonsági fenyegetést jelent, mivel újabb fórumot biztosít a felelőtlen, elégedetlen vagy akár rossz szándékú alkalmazottak számára. A termelékenység visszaesése mellett ugyanis további kockázati tényezőt jelent a bizalmas információk kiszivárgása és a vállalat jó hírnevének sérelme.

Kommunikációs házirendre van szükség

"A közelmúlt fegyelmi ügyei jól mutatják a véleménynyilvánítás szabadsága és a vállalati érdekek közötti potenciális konfliktusokat. Elkerülhetetlen, hogy a cégek kommunikációs házirendeket vezessenek be hírnevük és márkaneveik, de ugyanakkor dolgozóik védelme érdekében is" -- nyilatkozta a Clearswift kutatási igazgatója, Alyn Hockey. "A vállalat eseményeiről szóló blogokat azonnal, rendkívül széles közönségnek el lehet juttatni, ami ugyanannyi kárt okozhat, mint a kényes vállalati adatok kiszivárogtatása a sajtónak. És ez még akkor is igaz, ha azokat csupán személyes véleményként tálalják."

A Clearswift webes tartalombiztonsági megoldása, a MIMEsweeper for Web használatával az adott szervezet korlátozhatja bizonyos honlapok, például a blogok elérését, de akár le is tilthatja azokat. Mindez arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy egyrészt biztonságosabban, másrészt a munkaidőn kívül írjanak vagy olvassanak blogokat.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.