Szerző: Ady Krisztián

2005. február 24. 11:38

Szoftveresen gyorsítja legújabb DVD-íróját a Pioneer

Új belső szoftvert, úgynevezett firmware-t jelentetett meg nemrég piacra dobott DVR-109 sorozatú DVD-írójához a Pioneer. Az új szoftverrel már 6x-os sebességű DVD-R DL és DVD+R DL (DL, Dual-layer, azaz kétrétegű) írásra lesznek képesek ezek a meghajtók. A korábbi szoftverrel a kétrétegű lemezeket csupán 4x-es sebességgel égették a Pioneer DVD-írói.

[HWSW] Új belső szoftvert, úgynevezett firmware-t jelentetett meg nemrég piacra dobott DVR-109 sorozatú DVD-írójához a Pioneer. Az új szoftverrel már 6x-os sebességű DVD-R DL és DVD+R DL (DL, Dual-layer, azaz kétrétegű) írásra lesznek képesek ezek a meghajtók. A korábbi szoftverrel a kétrétegű lemezeket csupán 4x-es sebességgel égették a Pioneer DVD-írói.

A Pioneer weboldaláról letölthető 1.17-es firware telepítését követően nincs lehetőség a korábbi szoftver visszatöltésére, ezért a frissítés előtt talán érdemes lehet megvárni a bátrabb felhasználók első visszajelzéseit a témával foglalkozó fórumokon.

A DVR-109 írókhoz készült legújabb firmware az eddig tapasztalt, főként a CD-RW lemezeknél alkalmazott, úgynevezett "packet write" írási móddal kapcsolatos hibát és a 16x-os DVD-írás teljesítményét is javítja.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról