Szerző: Ady Krisztián

2005. február 18. 10:06

Frissítette kémprogram-eltávolító alkalmazását a Microsoft

Frissített, 1.0.509 verziószámú változatot tett elérhetővé a Microsoft a január elején megjelentetett kémprogram-eltávolító alkalmazásából, a Windows AntiSpyware (Beta 1) programból, melyet a felhasználói visszajelzések alapján fejlesztettek tovább. Az újabb verzió stabilabb, gyorsabb működést ígér és javítottak a valós idejű védelmet nyújtó komponensen is.

[HWSW] Frissített, 1.0.509 verziószámú változatot tett elérhetővé a Microsoft a január elején megjelentetett kémprogram-eltávolító alkalmazásából, a Windows AntiSpyware (Beta 1) programból, melyet a felhasználói visszajelzések alapján fejlesztettek tovább. Az újabb verzió stabilabb, gyorsabb működést ígér és javítottak a valós idejű védelmet nyújtó komponensen is.

Az újabb, frissebb verzió nem csak a Microsoft weboldaláról, hanem FTP-szerverünkről is letölthető. Az új változatot a korábbi verzió eltávolítását követően azonnal feltelepíthetük és a korábbi beállítások is megmaradnak, nem kell újrakonfigurálni a szoftvert. A jelenleg használt alkalmazás verziószámát a Help/About menüpontokon keresztül ellenőrizhetjük.

A Microsoft alkalmazása lényegében a redmondi óriás által felvásárolt Giant Company Software kémprogram-eltávolító szoftvere. A szoftver memóriarezidens modullal is rendelkezik, mely folyamatosan figyelve megakadályozza a kémprogramok települését a számítógépünkre. A közkedvelt Ad-Aware kémprogram-eltávolító alkalmazás csak fizetős változatban hordozza ezt a képességet nyújtó modulját.

Az alkalmazás a SpyNet rendszer használatával rendkívül gyorsan képes reagálni a legújabb kémprogramokra is, a telepítést követően mi magunk dönthetjük el, hogy részt veszünk-e a spyware-ek elleni küzdelemben. A felhasználó által gyanúsnak ítélt alkalmazások bekerülnek a SpyNet adatbázisába, majd a következő frissítéskor már mindenki értesülhet a legújabb spyware felfedezéséről is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról