Szerző: Ady Krisztián

2005. február 16. 09:54

3GSM: játékkonzolként is használható és digitális tv-tunerrel szerelt mobiltelefonok az LG-től

[infoSync] A Cannes-ban megrendezett 3GSM konferencián mutatta be legújabb harmadik generációs mobiltelefonjait a dél-koreai LG is. A vállalat négy új készüléket állított a kiállítás középpontjába, melyek közül egy játékkonzolként is funkcionálhat, az LT1000 telefon pedig beépített digitális tv-tunerrel is rendelkezik.

Támogatja az MPEG 4-et

Az LG U8180 jelölésű összecsukható harmadik generációs telefonja a WCDMA hálózatok mellett a GSM/GPRS hálózatokat is támogatja. A készülék egyik erőssége a multimédia, MP3 és AAC állományok lejátszása mellett az MPEG 4 videotömörítő kodek kezelését is beépítették. A készülék két TFT kijelzővel rendelkezik, és videotelefonálást is támogat.

Az U8120 szintén összecsukható kivitelű harmadik generációs mobiltelefon, mely 65 ezer szín megjelenítésére képes TFT kijelzővel, forgatható VGA felbontású kamerával, valamint 32 megabájtnyi beépített memóriával rendelkezik. Ez a telefon is támogatja a videotelefonálást és egyéb 3G-s képességekkel is felszerelték. Ezt a készüléket kifejezetten a Hutchison 3 szolgáltató számára fejlesztette az LG.

Ötszörös grafikus teljesítmény

A négy új készülék közül a legérdekesebb az LG SV360 telefon, mely egy 1 millió poligon/másodperces teljesítményű 3D-gyorsító grafikus chippel is rendelkezik. A nagyobb teljesítmény hordozható játékkonzolt varázsol az LG telefonjából, melyet a Nokia kommunikátoraihoz hasonló módon lehet kinyitni, így érhető el a nagyobb belső kijelző és a teljes billentyűzet.

A készüléket és játékokat ráadásul nemcsak a billentyűkkel, hanem a bépített érzékelőknek köszönhetően mozdulatokkal, azaz emeléssel vagy jobbra-balra mozdítással is lehet vezérelni.

Multimédiából jeles

A negyedik, LG LT1000 mobiltelefon digitális tv-adások vételére is alkalmas beépített DMB (Digital Multimedia Broadcasting) vevőjének köszönhetően. A 240 x 320 pixeles kijelzővel felszerelt, összecsukható telefont emellett 1,3 megapixeles digitális kamerával, valamint MP3-lejátszási képességgel is ellátták. A tv-adások megtekintése közben szabadon lehet telefonálásra is használni a készüléket.

Az új LG-mobilok várható megjelenési időpontjáról és áráról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról