Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 9. 14:33

Elégedett lehet a PeopleSoft felvásárlása után az Oracle hazai képviselete

Füzes Péter
Füzes Péter
[HWSW] Az Oracle hazai leányvállalata minden szempontból előnyösen jött ki a PeopleSoft decemberben bejelentett, 10,3 milliárd dolláros akvizíciójából. A cég új ügyfelekre és új partnerekre egyaránt szert tett, új bevételi források nyíltak meg előtte, és mindehhez a kisujját sem kellett mozdítania.

Háromból egy

A magyarországi felhasználók számára az Oracle február 9-én, egy egynapos konferencián ismertette a PeopleSoft felvásárlásának hatásait. Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezetője kihangsúlyozta, a helyi PeopleSoft és a JD Edwards felhasználók mostantól maguk mögött tudhatják az Oracle teljes hazai és nemzetközi hátterét. Emlékezetes, hogy az Oracle nem sokkal azután jelentette be a PeopleSoft felvásárlására irányuló szándékát, hogy az megvette a JD Edwardsot. Így a most megszületett Oracle valójában nem kettő, hanem három vállalat egyesüléséből jött létre.

Magyarországon a JD Edwards felhasználói bázisa elsősorban építőipari és gyártási cégekre korlátozódik, az ügyfelek száma kevesebb mint ötven, a PeopleSoft pedig még ennél is jóval kevesebb, csupán néhány installációval rendelkezik. Utóbbiak többsége nemzetközi bevezetés részeként került Magyarországra, a PeopleSoft alkalmazásoknak nincs is magyar változata. A JD Edwards és a PeopleSoft közvetlenül sosem volt jelen a hazai piacon, kizárólag partnereken keresztül.

Minden marad a régiben

Hazánkban a PeopleSoft -- illetve a korábbi JD Edwards -- termékeinek forgalmazásával három cég (A.B.Con Üzleti Tanácsadó Kft., Deloitte, e-Best Tanácsadó Kft.) foglalkozik. Füzes Péter elmondása szerint az Oracle által megszerzett termékekkel továbbra is ezek a cégek foglalkoznak majd, akik azonban ezentúl az Oracle-lel karöltve igyekeznek megoldani a rájuk háruló feladatokat. Az Oracle Hungary nem tervezi, hogy kifejezetten a PeopleSoft és a JD Edwards termékekkel foglalkozó munkatársakkal bővítse létszámát -- tudhattuk meg Füzestől.

A konferencián Major Gábor, az Oracle Hungary alkalmazásigazgatója ismertette az Oracle és a PeopleSoft közös termékfejlesztési útitervét és támogatási terveit. Eszerint az Oracle a jövőben tovább folytatja mind a PeopleSoft, mind a JD Edwards termékcsalád támogatását, és megjelenteti mindkét rendszer újabb verzióit is. A vállalat 2013-ig folyamatosan biztosítja a támogatást a PeopleSoft Enterprise, a JD Edwards EnterpriseOne és a JD Edwards World termékcsaládokhoz.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 00:11

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.