Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Megjelent a Microsoft asztali keresőjének legújabb bétája

Budai Péter, 2005. február 02. 10:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[BetaNews] A tegnapi nap folyamán az új MSN Search keresőmotor élesítése volt a központi téma a Microsoftnál, eközben azonban a vállalat fejlesztői csendben kiadták az MSN Toolbar Suite soron következő változatát is, amiben megtalálható a Desktop Search legfrissebb bétája. A frissített szoftver a kisebb-nagyobb hibajavítások mellett teljesítménynövekedést, és az e-mailekhez csatolt állományok hatékonyabb indexelését nyújtja.

A legelső béta-verzióban az MSN Desktop Search felhasználói minden egyes alkalommal vírusra figyelmeztető üzenetet kaptak amikor egy e-mailhez csatolt fájl indexelése zajlott, mivel a szoftver ezt a műveletet egy ideiglenes állomány létrehozása mellett tudta csak végrehajtani. A fejlesztők már akkor is megjegyezték, hogy bár rettentően bosszantó volt a folyton felbukkanó vírusellenőrző ablak, de az érintett számítógépek ennek hatására nem voltak veszélyben, mivel az ideiglenes fájlokat a szoftver nem nyitotta meg.

A jelenség megszüntetése érdekében a fejlesztők módosították az IFilterek mechanizmusát, ami az MSN Desktop Search fájltípusonként különböző indexelési algoritmusokat tartalmazó DLL-einek változtatását jelentette. Az új kiadásban már az Outlook elemeit is indexeli a szoftver, még abban az esetben is, ha nem az az alapbeállítás szerinti e-mail alkalmazásunk. A keresések után immár törlődik a Deskbaron található szöveg, és a szoftver összességében is stabilabbá, megbízhatóbbá vált.

"Nem tervezzük az új változat automatikus frissítési rendszerünkön keresztüli terjesztését, de ha a felhasználót zavarják a fenti hibák, vagy csak egyszerűen a legfrissebb és legjobb veriót akarja futtatni, akkor töltse le még ma! Ehhez nem kell eltávolítani a rendszerről a korábbi változatot" -- írták az MSN programmenedzserei, Paul Steckler és Bubba Murarka weblogjukon.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!