Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Drágább lesz a Sun Java Enterprise System, de olcsóbban meg lehet venni

Bodnár Ádám, 2005. február 01. 15:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közel másfél évvel azután, hogy a Sun Microsystems létrehozta a Java Enterprise System nagyvállalati infrastruktúra szoftvercsomagot, a cég most szétdarabolja azt és új árazást vezet be, mert így kedvezőbb esélyt lát az eladások növelésére.

hirdetés
[HWSW] Közel másfél évvel azután, hogy a Sun Microsystems létrehozta a Java Enterprise System nagyvállalati infrastruktúra szoftvercsomagot, a cég most szétdarabolja azt és új árazást vezet be, mert így kedvezőbb esélyt lát az eladások növelésére.

Amint az ismert, a Java Enterprise Systems (JES) egy több szoftvert -- alkalmazásszerver, portálszerver, webszerver, címtár, azonosságkezelő, stb. -- tartalmazó csomag, amely egyedülálló árazási konstrukcióban vásárolható meg. A JES-t a vállalatok korábban alkalmazottanként évi 100 dollárért licencelhetik korlátlan használatra, most a teljes csomag ára 140 dollárra emelkedett és tartalma is bővült.

A vállalat bemutatott kisebb csomagokat, amelyek a teljes portfoliónak csak pár elemét tartalmazzák, ezekhez évente és alkalmazottanként 50 dolláros áron lehet hozzájutni. A Sun a JES szélesebb körú elterjedését várja a lépéstől. A Sun öt csomagot alakított ki a különféle igényekre szabva.

Elemzők már korábban is úgy vélték, hogy a JES két legnagyobb előnye, az árazási stratégiája és integrált felépítése egyben a legnagyobb hátránya is. Sok vállalat azért maradt távol a szoftver bevezetésétől, mert az az igényeltnél jóval több komponenst tartalmazott és így az indokoltnál többe került volna.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.