Szerző: Ady Krisztián

2005. január 11. 19:21

Letölthetővé tette víruseltávolító segédprogramját a Microsoft

[HWSW] Az előzetes híreknek megfelelően mától letölthető a Microsoft legújabb internetes segédprogramja, a Malicious Software Removal Tool. A segédprogram egy, a cég által eddig kiadott víruseltávoltó alkalmazásokat egyesítő szoftver, melyet minden hónap második keddjén fog frissíteni a redmondi szoftveróriás.

A segédprogram első letölthető verziója a Blaster, Sasser, MyDoom, DoomJuice, Zindos, Berweb (más néven Download.Ject), Gailbot és Nachi vírusok és férgek eltávolítására alkalmas. A segédprogramot a Microsoft Download Centerén, a Windows Update webhelyén, valamint a segédprogram saját weboldalán keresztül lehet letölteni.

A segédprogram jól jöhet a rendszert megfertőző, fenti listában szereplő vírusok eltávolításához, azonban semmiképpen sem nyújt teljes vírusvédelmet a számítógép számára, ezért futtatása mellett mindenképpen javasolt vírusírtó alkalmazás telepítése és folyamatos futtatása is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.