Szerző: Bizó Dániel

2005. január 10. 13:41

Vannak-e jogaik a számítógépeknek?

[Agent Portal] Talán nem túlzás azt állítani, hogy napjainkban még elég bizarrnak számít az az eset, illetve kérdés, mellyel a mesterséges intelligenciával foglalkozó magyar Agent Portal egyik cikke foglalkozik. Egy San Franciscó-i bíróságon képzeletbeli pert rendeztek korábban, melyben azt próbálták szimulálni, hogyan is döntene az esküdtszék egy olyan kérdésben, mikor is egy magasan fejlett mesterséges intelligencia védelméről lenne szó.

A képzeletbeli, BINA48 nevű mesterséges intelligencia (mesterséges élet?) azért fordult a bírósághoz, mert megtudta, hogy vállalata ki akarja kapcsolni. A történet szerint ügyfélkapcsolatisként dolgozott, amikor bizalmas iratokból kiderült az ellene tervezett akció. Fizikai teste nem lévén, e-mailen fordult ügyvédekhez, még pénzt is tudott ajánlani, mivel másodállásában keresett. Az elgondolkodtató történet további részletei az Agent Portal cikkében olvashatóak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.