:

Szerző: bzd

2000. június 5. 20:10

CAS3 vs. CAS2

A minap a SETI@home kapcsán felmerült az egyik fórumon, hogy a gép megtáltosodik SETI alatt, ha BIOS-ban CAS2-t állítunk be a RAM-nak. (Persze csak akkor, ha erre lehetőségünk van benne) A dolog azóta is eléggé fúrja az oldalam, a TweakMax cikke csak fokozta a kíváncsiságom. A cikkből ugyanis világosan látszik, hogy a CAS2-es SDRAM-ok igencsak jobbak CAS3-as társaiknál. Az eredményekből kitűnik, hogy a CAS2-es RAM még 133MHz-en is gyorsabb (407mb/sec) a CAS3-asnál (370mb/sec).
Tehát ha új RAM-ot tervezel vásárolni, akkor érdemesebb CAS2-est venni. Bár a hazai viszonyokat ismerve az eladók hülyén néznek majd, ha valaki azt mondja nekik, hogy CAS2-es RAM-ot szeretne...
Ha CAS3-as RAM-od van, az nem valószínű, hogy stabilan fog majd működni CAS2-es beállítással. Nálam most egy CAS3-as 128 megás, 7.5 nanos, PC133-as Micron van. Sebességtől függetlenül instabil CAS2-n, bár ehhez talán köze lehet az Abit KA7 nem túl stabil memóriakezelésének.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.