Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Királyi kitüntetésben részesült Peter Molyneux

Bodnár Ádám, 2005. január 04. 11:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Peter Molyneux
Peter Molyneux
[HWSW] A számítógépes játékiparban elért eredményeiért a "Brit Birodalom Tisztje" kitüntetésben részesült a legendás Peter Molyneux, akinek nevét olyan átékok tették ismertté, mint a Populous, a Theme Park, a Syndicate és a Dungeon Keeper. A BBC-nek nyilatkozva Molyneux elmondta, hogy teljesen váratlanul érte a dolog, és soha nem számított ilyen megtiszteltetésre. Elmondása szerint nem is rendelkezik olyan ruhával, amelyben meg tudna jelenni a díjátadó ceremónián, ezért jelenleg legfontosabb feladatai közé tartozik egy ilyen beszerzése.

Molyneux 1987-ben alapította a Bullfrog fejlesztőstúdiót, amely korszakos jelentőségű játékokkal hívta fel magára a figyelmet. A céget végül felvásárolta az Electronic Arts, azonban Molyneux erről már csak a lapokból értesülhetett, mivel 1997-ben elhagyta a Bullfrogot és megalapította jelenlegi vállalatát, a Lionhead Studiost, amelynek legismertebb játékai a Black & White és a Fable.

Molyneux nevéhez köthetőek az ún. "istenszimulátor" játékok, amelyekben úgy irányíthatjuk teremtményeinket, hogy kívülről avatkozunk bele sorsuk alakulásába. Ilyen volt a népszerű Populous sorozat mellett a Dungeon Keeper és a Black & White is. A Lionhead új játéka ennyire azért nem rugaszkodott el a valóságtól, ugyanis abban egy moziproducer bőrébe bújva kell sikeres filmeket látrehozni. A "The movies" március közepén kerül a boltokba.

Az idén 45. születésnapját ünneplő szakembert tavaly beválasztották az Interactive Arts & Sciences "Halhatatlanok csarnokába", amely megtiszteltetésben korábban olyanok részesülhettek, mint Sid Meier, John Carmack, Will Wright (Maxis), Yu Suzuki (SEGA) vagy Shigeru Miyamoto (Nintendo).