Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 3. 14:09

Beépített merevlemezt tartalmaz a Samsung zenelejátszós mobilja

Immár a világ második legnagyobb mobiltelefongyártója a koreai Samsung, amely láthatólag nem pihen a babérjain, hanem újabb és újabb készülékekkel igyekszik meghódítani a vevők szívét. A vállalat nemrégiben elkészített egy Thor névre hallgató mobiltelefont, amely valószínűleg sosem kerül piacra, csupán afféle ilyet is lehet koncepció, azonban mindenképpen megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.

[HWSW] Immár a világ második legnagyobb mobiltelefongyártója a koreai Samsung, amely láthatólag nem pihen a babérjain, hanem újabb és újabb készülékekkel igyekszik meghódítani a vevők szívét. A vállalat nemrégiben elkészített egy "Thor" névre hallgató mobiltelefont, amely valószínűleg sosem kerül piacra, csupán afféle "ilyet is lehet" koncepció, azonban mindenképpen megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.

A mobiltelefon-piacon egyre erősebb az igény az olyan készülékek iránt, amelyek képesek lejátszani az MP3 formátumú zenéket. Ezt felismerve a Samsung egy beépített merevlemezzel rendelkező mobiltelefont készített, amelynek 3 gigabájtos kapacitása minden zenekedvelő mobiltulajdonos igényét kielégítheti. A Thor az MP3 mellett az AAC formátumú zenéket, valamint az MPEG4 és H.263 videókat is lejátssza. Utóbbiak a készülék 240x320 pixel felbontású, 262 ezer árnyalat megjelenítésére alkalmas színes kijelzőjén jelenhetnek meg.

A Thor többi szolgáltatása szinte már szokványosnak mondható: egy megapixeles, videók készítésére is alkalmas kamera, Bluetooth adóvevő, WAP-böngésző, MMS-kezelés, Java alkalmazások futtatása szerepelnek a specifikációk között. A mobiltelefon 113x48x21 milliméteres mérete nem tűnik nagynak, a beépített merevlemez miatt azonban a tömege 160 gramm. A mobiltelefont Microsoft operációs rendszer működteti.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.