Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 29. 09:50

Távozik a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója

Távozik a vállalata éléről David Duffield, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója. A vezető nem indokolta lemondását, amely december 21-én lépett hatályba. A PeopleSoft sem kommentálta az esetet.

[HWSW] Távozik a vállalata éléről David Duffield, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója. A vezető nem indokolta lemondását, amely december 21-én lépett hatályba. A PeopleSoft sem kommentálta az esetet.

David Duffield alapította a PeopleSoftot 1987-ben és 1999-ig töltötte be az elnök-vezérigazgatói posztot. Ekkor az a Craig Conway vette át a cég vezetését, akit idén ősszel bocsátottak el, mivel személyes ellentétek miatt megpróbálta meghiúsítani a cég eladását az Oracle-nek. Duffield visszavette a kormányrudat és úgy nyilatkozott, hosszú távra tervez. "Jó érzés újra itt lenni" -- mondta akkor Duffield. "Nagyon izgalmas nap ez számomra. Hosszú távra tervezek. Tele vagyok energiával és el sem tudnék képzelni jobb csapatot."

Alig több mint két hónappal ezután a PeopleSoft elfogadta az Oracle 10,3 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát. Az ügylet várhatóan a jövő év elején zárul le. Az Oracle becslései szerint az egyesített vállalattól összesen mintegy hatezer alkalmazottat kell elbocsátani, a leépítések pontos menetéről azonban egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról