Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hackertámadás áldozata lett egy gyorsétterem weblapja

Bodnár Ádám, 2004. december 28. 13:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] Az elmúlt hétvégén hacker törte fel a McDonalds gyorsétteremlánc kínai weboldalát. A számítógépes betyár az ellen próbált tiltakozni, hogy az oldalon Kína és Tajvan külön országként szerepelnek. A támadó eltávolította az oldal eredeti arculatát és helyére egy fekete-fehér halálfejet töltött fel. A McDonalds mintegy 600 éttermet üzemeltet a világ legnépesebb országában.

[News.com] Az elmúlt hétvégén hacker törte fel a McDonald's gyorsétteremlánc kínai weboldalát. A számítógépes betyár az ellen próbált tiltakozni, hogy az oldalon Kína és Tajvan külön országként szerepelnek. A támadó eltávolította az oldal eredeti arculatát és helyére egy fekete-fehér halálfejet töltött fel. A McDonald's mintegy 600 éttermet üzemeltet a világ legnépesebb országában.

Kína, Tajvan, Tibet, valamint az országhoz nemrég visszakapcsolt Hong-Kong jogállása számos bonyodalmat okoz az informatika területén is. Nemrégiben a kínai hatóságok betiltottak egy focimenedzser játék forgalmazását, mivel abban a fenti országok külön-külön szerepeltek.