Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az iPod lejátszókat védené az új ejtésérzékelő Apple szabadalom

Ady Krisztián, 2004. december 27. 12:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[News.com] Az Apple Computer új technológiákat szeretne szabadalmaztatni, többek között egy olyan technikai megoldást is, mely növelhetné az iPod lejátszók túlélési esélyeit. Az új megoldás érzékelné az iPod lejátszók leejtését, szabadesését és az ütközésig hátralévő idő alatt leállítaná a merevlemezműveleteket, így védve a készüléket a károsodástól.

"A hordozható eszközbe épített technológia védi a merevlemezt az ilyen esetekben fellépő gyorsulás érzékelésével, majd a lemezműveletek leállításával a gyorsulás idejére" -- tartalmazza az Apple december 16-án nyilvánosságra került szabadalmi jegyzőkönyve. "A védelemnek köszönhetően a merevlemez és az adatok sérülésének esélye jelentősen csökkenthető".

Az IBM hasonló technológiát vezetett be ThinkPad notebookjainál is 2003. októberében. Az Apple szabadalmi kérvénye 2003. júniusára datálódik, noha csak a napokban vált nyilvánossá. Hasonló technológiák kifejlesztésén mások is dolgoznak, többek között a Hitachi és a Cornice is, utóbbi mechanikusan rögzítené az író- és olvasófejet egy tányéroktól távoli pozícióban, amennyiben nem használják a merevlemezt.

Az IBM és az Apple technológiájának azonban vannak hátrányai is: jelentős időre és ejtési magasságra van szükság, míg a berendezés észreveszi a készüléket leejtését.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.